Koçarlı'da yapılan 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'ndan belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Nedim Kaplan, hayata geçirdiği ve yapacağı yatırımlarla ilgili konuştu. İlçe merkezinde yapımı devam eden yeni belediye ve emniyet hizmet binasının tamamlanma noktasına geldiğini belirten Başkan Kaplan, "Bu ayın sonu itibariyle veya şubat ayı içerisinde yeni belediye binamıza geçeceğiz. Yeni binamızda, milletimize hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"PROJELERİMİZ HEMEN HEMEN HAYATA GEÇMEK ÜZERE"

Başkan Kaplan, yerel seçimlerde halka yapacağına söz verdiği 32 projeden hepsinin hayata geçmek üzere olduğunu dile getirerek, "Görev süremizde 32'nci aydayız. 32 projemiz vardı, 32’si de hemen hemen hayata geçmek üzere. Mart ayından başlamak üzere her ay yaptığımız yeni bir eserimizin açılışını yapacağız, yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Bunlar küçük değil, ciddi açılışlar. Vatandaşımızın geçmişte talepleri doğrultusunda, bizim millete verdiğimiz sözler noktasında ne dediysek onları bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

"KANALİZASYON MESELESİ DE ÇÖZÜLECEK"

Kapalı spor salonu, gençlik merkezi, kapalı halı sahanın etrafına çevre düzenlemesi ve düğün salonu yapacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçenin kanalizasyon meselesine de değindi. Girişimleri sonucunda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kanalizasyonu belli bir noktaya getirdiğini anlatan Başkan Kaplan, "İnşallah kanalizasyon ile ilgili ev bağlantılarını yapacaklar ve o mesele de çözülecek" şeklinde konuştu.

"BU YIL DAHA GÜZEL GEÇECEK"

Yeni yılın 2021 yılına göre daha güzel geçeceğini ümit ettiğini, bir sürü projenin açılışını gerçekleştireceğini anlatan Kaplan, elektrik kablolarının yer altına alınmaya devam edildiğini, kötü durumdaki internet sisteminin de iyileştirileceğini söyledi.

ÇAM FISTIĞI FESTİVALİ

Salgın ve diğer gerekçelerle iki yıldır yapılmayan Çam Fıstığı Yöresel Ürünler Festivali ile ilgili de bilgi veren Başkan Kaplan, şunları kaydetti:
"4-5-6 Haziran'da o iki yıldır yapamadığımız eğlenceyi, yani festivali de ‘Çam Fıstığı Yöresel Ürünler Festivali’ adı altında gerçekleştireceğiz. Festivalimizin birinci gününde Koray Avcı, ikinci gününde Tuğce Kandemir, üçüncü gününde de Aleyna Tilki olacak. Meydanımızda muhteşem bir festivale imza atacağız."

"İLÇEYE 2023'TE DOĞALGAZ KAZANDIRACAĞIZ"

Koçarlı'yı 2023 yılında doğalgaz ile buluşturacaklarını dile getiren Kaplan, "İnşallah, bu yılın altıncı veya yedinci ayından sonra da doğalgaz yatırımına başlayacağız. İlçeye 2023'te doğalgaz kazandıracağız" şeklinde konuştu.

YIL SONUNA KADAR TURİZME AÇILACAK

İlçenin önemli tarihi yapılarından olan Cihanoğlu Kulesi ve etrafını, yıl sonuna kadar turizme açmayı planladıklarını kaydeden Kaplan, oluşturulacak parklarda vatandaşların rahat bir nefes alacağını dile getirdi.

6 BİN 500 FİDAN DİKİLECEK

İklim değişikliği ve kuraklığa da dikkat çeken Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçe merkezini yeşillendirmek için yeni adımlar atacaklarını söyledi. Kaplan, "1 Ocak'tan 31 Aralık'a kadar 6 bin 500 fidanı, Koçarlı merkezine dikeceğiz. İlçe merkezinde 6 bin 500 kişi yaşıyor, herkesin dikili bir fidanı olacak. Yemyeşil Koçarlı'yı hep birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bir sürü altyapı, üstyapı ve bina yatırımları yaptıklarını ifade eden Kaplan, sosyal politikalara ve ilçenin güzelleşmesine de önem verdiklerini sözlerine ekledi.