Aydın’ın Çine ilçesinin Söğütçük Mahallesi’nde geçtiğimiz ay meydana gelen trafik kazasında Umut Soner, ağır yaralandı. Muğla’ya giderken kazayı gören Engin Yaşa, aracından inerek Soner’in yardımına koştu. Kalbi duran Soner’e kalp masajı yapan Yaşa, 112 Sağlık ekiplerine de haber verdi. Sağlık ekiplerinin kaza bölgesine gelene kadar yaptığı kalp masajıyla Soner’i hayatta tutan Yaşa, takdir topladı.

“ERKEK KARDEŞİM OLARAK GÖRDÜM”

Hastanede tedavi sürecini tamamlayan Soner, Çine’de esnaflık yapan Yaşa’yı ziyaret etti. Ziyarette Soner, kendisine yaptığı hayati müdahaleden dolayı Yaşa’ya teşekkür etti. Soner’in ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Yaşa, “Muğla’ya giderken kaza olduğunu gördüm. Hemen aracımı durdurarak yaralı arkadaşımızın yanına gittim. Kalbinin durduğunu fark ettim. Benim erkek kardeşim yok. Onu erkek kardeşim olarak gördüm. Hemen kalp masajı yaparak hayatta kalmasını sağladım. Sağlık ekiplerine de haber verdim. Bugün Umut kardeşimizin yaptığı ziyaret beni çok mutlu etti. Sağlıklı bir şekilde onu aramızda görmemden dolayı gerçekten çok mutluyum. Allah, sağlık, sıhhat ve uzun ömürler nasip eylesin.” dedi.

“ASKERDE ÖĞRENDİM”

Kalp masajı yapmayı askerde öğrendiğini ifade eden Yaşa, “Askerliğimi komando olarak yaptım. Kalp masajı yapmayı askerde öğrendim. İyi ki de öğrenmişim ve bir kardeşimizin hayatta kalmasını sağladım. Çok mutluyum.” diye konuştu. İlk yardımın çok önemli olduğunu kaydeden Yaşa, “Tüm vatandaşlarımız, ilk yardımı öğrenmeli. Bu ilk yardımlar görüldüğü gibi bir kişinin hayatta kalmasını sağlıyor.” dedi.