Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da 9’uncu Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenlenecek. Aydın Ticaret Borsası’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan fuar, 13-16 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Efeler ilçesindeki Aydın Otobüs Terminali karşısında bulunan Tariş Pamuk Depoları'nda düzenlenecek olan fuara çok sayıda yerli ve ulusal firma katılacak. Tarım, gıda ve hayvancılıktaki gelişmeleri ve yeni teknolojileri üreticilerle buluşturacak olan fuarın Aydın ekonomisine can suyu olması bekleniyor. 2020 yılında 180 milyon TL sıcak satışın gerçekleştiği Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda bu yıl için daha yüksek rakam hedefleniyor.

“AYDINLILARI TARIM ALANINDAKİ TEKNOLOJİYLE BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Aydın ve çevre illerden vatandaşları fuara davet eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Aydın, ülkemizin en önemli tarım kentlerinin başında yer alıyor. Bu anlamda Aydın Ticaret Borsası olarak kentimize değer katmak için Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenleyeceğiz. Bu yıl 9’uncusunu düzenleyeceğimiz fuarımız için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile katılımcı firmaların ürünlerini tanıtmasını ve Aydınlıları da tarım alanındaki teknolojiyle buluşturmasını hedefliyoruz. İlimiz ekonomik ve ticari potansiyelinin arttırılması açısından önemli bir yeri olan 9’uncu Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'mıza herkesi bekliyoruz.” dedi.

BİRÇOK KURUM VE KURULUŞ DESTEK VERİYOR

Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Aydın Ticaret Borsası’nın başvurusu Kobi Fuarcılık Ltd. Şti. organizasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aydın Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, KOSGEB, Aydın Sanayi Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, S.S. 46 Nolu Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası destekleriyle düzenlenecek.