Nazilli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için ilk etkinlik İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na engelli derneklerinin çelenk koyması ile başladı. İstasyon Meydanı’ndaki törene Belediye Başkan Vekili Fatih Pehlivan, Milli Eğitim Aydın İl Müdür Yardımcısı Erol Barut, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aysun Bademli, NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, NBED Başkanı Ali Köse, özel eğitim ve rehabilitasyon okullarının yöneticileri, çok sayıda engelli ve engellilere destek veren vatandaşlar katıldı.
İstasyon Meydanı’ndaki törenlerin ardından Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir projenin açılışına imza attı. Özel öğrencilerin mezun olduktan sonra kendilerini sosyal ve kültürel alanda geliştirebilecekleri Yetişkin Özel Eğitim Kurs Merkezi törenle açıldı. Aydın’da bir ilk olan özel eğitim bireylerinin daha kaliteli zaman geçirmeleri, hayat boyu eğitim ile sosyal, kültürel ve fiziksel olarak kendilerini geliştirebilmesi için Millet Bahçesi’nde Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla kurs açıldı. Kursta 8 öğretmen 21 kursiyere hizmet veriyor. Kurs merkezinde sportif oyunlar, akıl oyunları ve el sanatları kurslarıyla engelli öğrenciler eğitimlerini sürdürürken, aileleri de kendilerine zaman ayırarak sosyalleşebiliyorlar.

SEZER GÜLER, BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ve öğrenciler adına kursiyer Sezer Güler büyük alkış toplayan bir konuşma yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kurs merkezi protokol üyeleri tarafından gezildi ve bilgilendirme yapıldı.

“ANLAMLI BİR ETKİNLİKLE TAÇLANDIRDIK”


Bu özel günde önemli bir kurs merkezinin hizmete girdiğini ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Yetişkin özel eğitim öğrencileri öğrenimleri sonrasında kendi yeteneklerini geliştirip sosyalleşmelerini sağlayacak kursun aileler için çok önemli. Halk Eğitim, Milli Eğitim bakanlığı ve Nazilli Belediyesi ortaklığında yapılan bir proje. Bugünün özelliğinde anlamlı bir etkinlikle taçlandırıldı. 8 öğretmenimiz 21 kursiyerimize emek veriyor. Bu aynı zamanda aileler içinde önemli bir ihtiyacın karşılanması anlamına geliyor. Bu faaliyetlerin başarılı olması ne yönde ilerlenmesi konusunda ışık tutacaktır” dedi.

“ZİHİNLERDEKİ ENGELLER KALKSIN”


“Okul hayatı biten engellilerimizin bir derdine son verdik” diyen Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, “Burayı açmakta emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Önemli olan zihinlerdeki engellerin kaldırılması. Aydın’da tek ve özel bir kurs merkezi olduk. Şükürler olsun ki kurs merkezimizi açtık. Okul hayatı biten engellilerimizin bir derdine son verdik. Bu kurs ailelerimizi de çok rahatlatacak. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.