Aydın’ın Koçarlı ilçesinde uzun yıllar esnaflık yapan pide ustası Alaaddin Yamaç, geçtiğimiz aylarda Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Başkan adaylığını açıklamasının ardından çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Yamaç, önümüzdeki ay yapılacak olan kongre öncesi, birlikte görev yapacağı yönetim kurulunu düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Cemre Pide Salonu’nda düzenlenen toplantıda başkan adayı Yamaç, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“ESNAFIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR YÖNETİM KURDUK”

İlçenin sevilen esnafı Yamaç, bu hizmet yarışında eksiklikler gördüklerini, taze kan, dinamik yapı olarak yarışa katıldıklarını kaydederek esnaf ve sanatkarlara daha iyi hizmet edebilmek için göreve talip olduklarını söyledi. Kendileri ile birlikte hareket eden tüm gönül dostlarıyla yaptığı istişareler neticesinde esnaf için çok güzel projeler hazırladıklarını ifade eden Yamaç, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üreten bir yönetim kurduk. Eli sıkılmadık, hatırı sorulmadık, kapısı çalınmadık esnafımız kalmayacak. Esnaf arası eşitlik ilkesi öncelikli hedefimiz olacaktır. Sivil toplum kuruluşları ilçemizin hareket mekanizmasıdır. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte istişareler ederek ilçemizin ve esnafımızı bulunduğu yerden daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

“OMUZ OMUZA YÜRÜMEK İSTİYORUZ”

Birlik ve beraberlik mesajları veren Yamaç, daha iyi hizmet vermek için dinamik kadroyla yarışa katıldıklarını dile getirerek “İlçe esnaflarının birlikteliğini ve dayanışmasını korumak, bürokrasi içerisinde boğulmadan birbiriyle iletişim halinde olan ekiple mesleki faaliyetleri kolaylaştıracak çalışmaların fitilini ateşlemek istiyoruz. Esnaflarımızın birbirleriyle ve halkla iletişimini engelleyecek her türlü sorunla müdahale edilecek odamızda, yeni dönemde sorumluluk almak ve hedeflere omuz omuza yürümek istiyoruz. Bu vazifenin yerine getirilebilmesinin en önemli şartı fikir alışverişinde bulunabilmek, yani istişare yolunu açık tutabilmektir.” şeklinde konuştu.

“KOÇARLI ESNAF ODASI, HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK”

Güçlü bir odanın mensupları olmak için yola çıktıklarını vurgulayan Yamaç, “İlçemizin en önemli odalarından biri olan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni dönemde hak ettiği yerde olacak. Üyelerimizin sorunlarının çözümü, işleyişlerin hızlanması anlamında ciddi projelerle geliyoruz. 1965 yılından beri faaliyette bulunan odamız da yeni çağın gerektirdiği kaliteye en kısa sürede ulaşacak. Ben ve yönetimimin en büyük projesi ise meslekte birlik ve dirliğin tesis edilmesi olacak. Bu duygu ve düşüncelerimle adaylığımı ilan eder ve hayırlara vesile olmasını dilerim. Yönetim kurulumuzdaki değerli kardeşlerim ve ağabeylerime de bana güvenip inandıkları için ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

YAMAÇ’IN LİSTESİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Yönetim Kurulu, Başkan Adayı Alaaddin Yamaç (Cemre Pide), Ahmet Akman (Jeep tamircisi), Tuncay Ocak (Esnaf), Özer Künerci (Esnaf), Regaib Erkan Kılınç (Kahveci işletmecisi), Mahir Erişmiş (Tüp ve su bayii), Hasan Arslan (Market işletmecisi)
Denetim Kurulu; Fulden Adıgüzel (Konfeksiyon İşletmecisi), Deniz Tırpancı (Market İşletmecisi), Metin Yaşar (Çocuk giyim)
Yönetim Kurulu yedek; Mehmet Ali Kocatürk (Oto Elektrikçi), Halit Atar (Kasap), Orhan Tali (Aperatif ve büfe işletmecisi) , Bülent Ergene (Kasap), Muhammet Aydın (Oto yıkama İşletmecisi), Şener Menteş (Seyyar Manav), Yeliz Kır (Kuaför)
Denetim Kurulu yedek; Alattin Çeviren (Anahtarcı), Necip Can Ölkü (Lokantacı İşletmecisi), Ayşenur Taş (Aperatif İşletmecisi)