Aydın İl Teşkilatının ve mevcut Aydın Milletvekillerinin çalışmalarından memnun olmadığı için 20 yıldır üyesi olduğu AK Parti’den istifa ettiğini açıklayan Gökçe, “Aydın İl Teşkilatının ve milletvekillerinin başarısızlığından, yanlışlarından ve yanlış insanlarla yol yürüdüklerinden, yanlış insanları içlerinden barındırdıklarından dolayı partimden istifa ettim. Artık hiçbir partiye üye değilim. 20 yıl bu partiye emek verdim, üzgünüm ama olması gereken buydu” dedi. 2017’de İlçe Başkanlığına 2019’da belediye başkanlığına aday adayı olan Gökçe, AK Partili bazı eski milletvekilleri hakkındaki iddialarla da gündeme gelmiş, mahkemelik olmuştu. Partisinden istifa eden Gökçe, 2024 seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday olacağını da sözlerine ekledi.

KURULUŞU ANLATTI


2001 yılında Mehmet Erdem ve Ahmet Rıza Acar’ın Geyre’ye gelerek kendilerine AK Parti’yi Aydın’da teşkilatlandırdıklarını söylediklerini, Karacasu’da da kendisinin partinin kuruluşunda yer almasını teklif ettiklerini ifade eden Gökçe, “Bana gelen bu teklifin ardından ben ilçedeki siyaseten değer verdiğim isimlerle konuyu istişare ettim. Ardından çalışmalara başladım. 20 yıl önce bir Çarşamba günü yağmurlu bir havada Karacasu’da ilk adımları attık. Kurucu Başkanlığı İsmail İnceoğlu'na verdik. Yönetim oluşturulmasını bizzat gerçekleştirdim. Partiyi böyle kurduk” dedi.

İL TEŞKİLATINI VE MİLLETVEKİLLERİNİ SUÇLADI


2009-2014’te AK Parti’den Geyre Belediye Başkanlığı yaptığını dile getiren Gökçe, “Daha sonra il delegeliği yaptım. Ahmet Ertürk, 2017’de bana ilçe başkanı olmam için teklif getirdi. Muhtarların beni İlçe Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi. Partimin bana kapı bekçisi olarak dahi ihtiyacı olsa hayır demem dedim. Kabul ettim. Aday adayı oldum. Ankara’da işler değişti. 2019 yerel seçimlerinde de belediye başkan aday adayı oldum. Partimden istifa etmemin sebebi Aydın İl Teşkilatı ve Aydın milletvekillerinin çalışmalarını beğenmememdir. Ayrıca vefasızlık hakim partiye. Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı’yla aynı dönemde belediye başkanlığı yaptık. Ne bunlar ne diğer milletvekilleri bizlere sahip çıkmadı, arayıp sormadı. Kayınpederim ve iki teyze oğlum vefat etti. Arayıp sormadılar, bir başsağlığı bile dilemediler. Karacasu’da 3-5 kişiyle oturup gidiyorlar bizim haberimiz olmuyor. Bana yapılan haksızlıkları kınıyorum” dedi.