Aydın’da 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen program, Aydın Valiliği’nin önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törenin ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve beraberindeki heyet, Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından program, İl Kültür Merkezi’nde devam etti. Programa Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Aydın Büyükşehir Başkan Vekili Evrim Karakoz, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“ÖĞRETMENLİK, EN İTİBARLI MESLEKTİR”


Göreve yeni başlayan öğretmenler ve emekli olan öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu anlamlı günde şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde vazifesini fedakarca, üstün, gayretle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmen, öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için yol gösteren, topluma arkasını dönmeden sürekli önünden giden bir gönül eridir. Bizler, birer gönül eri olarak öğrencilerimize sadece öğretmekle değil, onların aynı zamanda yaşamlarını ve maneviyatlarını da şekillendirmekle mükellefiz. Bizim mesleğimiz, tarihin en kadim ve en itibarlı mesleği olarak aynı zamanda sabır, nezaket ve şefkat mesleğidir. Bizler, bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet veren geleneğe sahip ülkenin evlatlarıyız. Bu anlamlı günde şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde vazifesini fedakarca, üstün, gayretle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

“ÖĞRETMENLER, DEĞİŞİMİN, GELİŞİMİN ANAHTARI DURUMUNDADIR”


Öğretmenliğin, dünyanın en kutsal mesleklerinden olduğunu ifade eden Vali Aksoy ise, “Öğretmenlik, fedakarlık isteyen saygın mesleklerin başında gelmektedir. Her iklimde, her coğrafyada ve her şartlar altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin anahtarı durumundadır. Bizlere geleceğimize olacak olan katkılarımızı iyiye, güzele, doğruya, gerçeğe ulaştıracak yol ve yöntemleri öğreten ve onları sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz bir insanı yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek görevlerin en soylusunu icra etmektedirler. Geleceğimizi hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan önemin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar.” dedi.

“BİLİMİ REHBER EDİNEN VE AHLAKLI BİREYLER YETİŞTİRİLMESİ ASLİ HEDEFİMİZ”


“Hepimizin gözbebeği sevgili çocuklarımızın, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin hayata hazırlanmasında öğretmenlere büyük görev düşmektedir” diyen Vali Aksoy, “Sizlerden en büyük beklentimiz, her şeyden önce iyi insanlardan müteşekkil bir toplum inşa etmeyi ve millî-manevi-kültürel değerlerin yanı sıra evrensel ilkeleri de özümsemiş nesiller yetiştirmeyi temel amaç edinmenizdir. Öte yandan öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek bilimi rehber edinen, çağı takip eden, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisi gelişmiş, aklını ve duygularını özgür iradesiyle yönetebilen, özgüveni yüksek, sorumluluklarının idrakinde, üretken, sanata duyarlı, hayata sevgi ve saygı ekseninde bakan, adil ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesi de asli hedeflerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit edilenleri, hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Vali Aksoy, konuşmasının akabinde resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek emekli olan öğretmenlere de ‘Hizmet Şeref Belgesi’ takdim etti. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nin öğretmen ve öğrencilerinin oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.