Olayda tasarlama eyleminin gerçekleşmediği kanaatiyle sanığa kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından ceza verilmesini isteyen savcının mütalaasına tepki gösteren acılı aile, “Kızımızın hayatını söndüren katil hak ettiği cezayı almazsa Anayasa Mahkemesi’ne kadar gideriz” diye konuştu.

KURŞUN YAĞDIRDI


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 27 yaşındaki polis memuru Suat Teke, geçtiğimiz yıl 4 Mart günü, otomobiliyle, kendisi gibi polis memuru olan eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya’nın (28) kullandığı otomobilin yolunu kesti. Beraberinde annesi Güngör Çetinkaya (56) da bulunan eski kız arkadaşının otomobilini kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlardan 8’i Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çetinkaya’ya, 3’ü yanındaki annesine isabet etti. Ağır yaralanan Hatice Büşra Çetinkaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken anne Çetinkaya ölümden döndü. Olaydan sonra tabancasıyla birlikte yakalanıp gözaltına alınan polis memuru Suat Teke, tutuklandı.

6. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI


Teke hakkında, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan’ 5 yıla kadar hapis ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 20 yıla kadar hapis istemiyle, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Teke’nin, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Davanın 6’ncı duruşmasına tutuklu sanık Suat Teke, Aydın E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katıldı. Aynı olayda yaralanan anne Güngör Çetinkaya ile baba Zekeriya Çetinkaya ve taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

SOĞUK DUŞ


Karar duruşması öncesinde Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili hazırladığı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında sanığın, maktule attığı mesajların içeriklerinde, “Çok yakın zamanda patlatacam bombayı, hadi bakalım hazır ol”, “Senin gibilerin hak ettiği bu” ifadelerin yer aldığı, olay günü sanığın maktulü aracı ile takip ettiği, atışa hazır halde bulunan beylik tabancasıyla maktülü tasarlayarak öldürdüğünün iddia edildiği ancak Yargıtay’ın tasarlama konusundaki kararları göz önüne alındığında olayda sanığın eyleminin kasten yaralamaya yönelik olduğu, mağdur Güngör Çetinkaya’nın olayının da aynı kapsamda olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Savcı mütalaasında kişiyi hüviyetinden yoksun kılma suçunun unsurlarının oluşmadığı ve ceza tayinine gerek olmadığını belirtti. Savcının mütalaası mahkeme salonunda soğuk duş etkisi yaratırken mütalaa hakkında görüşü sorulan anne Güngör Çetinkaya, bir süre sessiz kaldıktan sonra, “Ne diyeyim, adalet bekliyoruz” dedi.

“NEYİ İTİBARA ALDI MERAK EDİYORUM”


Ses Gazetesi’ne konuşan acılı baba Zekeriya Çetinkaya ise şunları söyledi: “Ne olduğunu anlayamadık. Savcı niye böyle bir şey yaptı bilemiyoruz. Savcı, katilin mahkemedeki, ‘Sarhoştum, konuşmaya geldim. Birden bire sinirlendim” demesine itibar etmiş olmalı. Ben kızımı üniversiteye kadar okuttum. Gencecik yaşta bir cani yüzünden kızım kara topraklara girdi. O caninin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Eğer mahkeme bu cezayı vermezse kararı Yargıtay’a, Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.”