Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ömer Sarıboğa (33) ve ev hanımı Habibe Sarıboğa’nın (32) iki yıl önce ikiz çocukları dünyaya geldi. İkizlerden biri olan ve iki aylıkken kolları ile ayaklarını hareket ettirmeyen Alpaslan’a SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Alparslan için tedavi süreci başladı. Alparslan’ın tedavisi için gerekli olan ilacın 2 milyon 156 bin doları bulan maliyetinin karşılanması doğrultusunda Aydın Valiliği onayı ile yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde çeşitli meslek gruplarından oluşan kadınlar, Alparslan için kermes düzenledi. Efeler ilçesindeki Sevgi Yolu’nda düzenlenen kermeste tavuklu pilav ve ayran satışa sunuldu. Vatandaşlar, kermese yoğun ilgi gösterdi.

“ALPARSLAN’IN ÇIKARAMADIĞI SESİ OLMAK İSTİYORUZ”


Kermes hakkında bilgi veren Alparslan’ın kuzeni olan Duygu Yıldız, “Alparslan’ımız, maalesef bu hastalıkla savaşıyor. Biz de onun yanında olmak istiyoruz. Onun çıkaramadığı sesi olmak istiyoruz. Bu anlamda Alparslanımız için böyle bir kermes düzenledik. Kermesimize vatandaşlarımızın desteği ve ilgisi yüksek. Oğlumuzun kampanyasına destek olmak istiyoruz. İnşallah desteğimizi tamamen sonuna kadar gösterip bu ücreti topladığımızda yurt dışındaki tedavisine gönderip onu sağlığına kavuşturmak istiyoruz. Kermesimize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Alparslan için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.” dedi.
SMA Tip 1’in bir kas hastalığı olduğunu ifade eden Yıldız, “Ölümcül bir hastalık olduğu için zamanımız dar. Ne kadar hızlı olursak o kadar şansımız yüksek. Şu anda yaş sınırını doldurdu. İki yaşını geçtiğinde tedavi normal şartlarda yapılmıyor ama oğlumuzun kilosu az olduğu için kilo sınırını geçmedi. Şu an Alparslan 8,5 kilo civarında, 13 kiloya kadar bu hastalığın tedavisi var. O kiloya ulaşmadan ilacını alması gerekiyor.” diye konuştu.

“HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”


Kermeste yer alan Alparslan’ın babası Ömer Sarıboğa ise oğlunun hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu belirterek “ Türkiye’de bu hastalığın tedavisi ne yazık ki yok. Zolgensma diye bir ilaç var. Bu ilaç da 2 milyon 156 bin dolar civarında. Bizim bunu karşılamamız çok zor. Bu yüzden kampanya başlattık. Şu anda çocuğumuzun durumu stabil. Gripte bile çocuğumuzu kaybetme riski var. Günden güne kasları erimeye başladı. Bizim tek çaremiz bu ilaç. İnşallah bu ilaç için gerekli olan parayı kısa bir sürede toplayıp oğlumu sağlığına kavuşturacağız. Halkımızın desteğini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Kermesten elde edilen tüm gelir, Alparslan için açılan hesaba yatırılacak.