Aydın’ın Germencik ilçesinin Karaağaçlı Mahallesi’nde belediyeye ait arazide kaçak inşaat yapıldığı ihbarı üzerine Germencik Belediyesi, inceleme başlattı. Söz konusu inceleme neticesinde Germencik Belediyesi, kaçak yapının yıkılması ile ilgili encümen kararı alarak konuyu bölge idare mahkemesine taşıdı. Mahkeme de yıkım kararının uygulanması konusunda hüküm verdi. Kaçak yapının sahibi Karaağaçlı Mahalle Muhtarı Emin Tay, mahkemenin kararına itiraz ederek verilen yıkım kararının yürütmesinin durdurulması için başvurdu. Muhtar Tay’ın talebi İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Yasal süreç sonunda dün sabah saatlerinde başlayan çalışma ile belediyeye bağlı ekipler, kolluk kuvvetleri nezaretinde yıkım kararını uyguladı.

MUHTAR TAY’I JANDARMA İKNA ETTİ


Yıkım kararını uygulamak için söz konusu adreste olan ekipleri karşılayan Emin Tay, mahkeme kararı olmadan yıkımın olamayacağını ifade ederek karşı çıktı. Yıkımın yasal prosedürlere uygun olduğunu söylenerek Muhtar Tay, ikna edildi. Germencik Belediyesi ekipleri kaçak yapıyı yıkarak yapı üstünde bulunan çatıyı özenle söküp Muhtar Tay’a teslim etti.


ADA PARSEL OYUNU TEPKİ TOPLAMIŞTI


Kaçak yapı ile ilgili bazı basın yayın organlarına açıklama yapan; tapu, yapı kayıt belgesi ve dask gibi evrakları göstererek arsanın şahsına ait olduğunu ifade eden Muhtar Tay’ın mühürlenen mevki ile kamuoyuna sunduğu evraklardaki mevkinin ada parselinin farklı olduğu ortaya çıkmıştı. Muhtar Tay daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu sunduğum belgelerde zerrece bir yanlışlık varsa bunun bedelini de ben öderim. Muhtarlık makamındaki görevini şahsi menfaat için asla ve asla kullanmadım kullanmam, kullanacak kadar da haysiyetsiz bir insan değilim.”