İŞKUR tarafından 2014 yılından itibaren kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği verildiğini dile getiren Terzi, “Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız hibe desteği başvurularını artık engelli vatandaşlarımızın evden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz” dedi.

SON BAŞVURU 3 ARALIK


Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara verilen hibe desteğinin 65 bin liraya kadar ulaştığını kaydeden Terzi, şunları ifade etti: “Tarım ve hayvancılık projelerinde ise hibe desteği 59 bin liraya kadardır. Engelli bireyler hibe desteği başvurularını 3 Aralık 2021 tarihine kadar e-devlet üzerinden online olarak yapabileceklerdir.”


ESKİ HÜKÜMLÜLERE ASGARİ ÜCRETİN 15 KATI DESTEK


Eski hükümlü vatandaşlara ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar kendi işini kurma hibe desteği verildiğini söyleyen Terzi, bu desteğin demirbaş desteğini kapsadığının altını çizdi. Terzi, “Eski hükümlüler proje başvuru dosyalarını İl Müdürlüğümüze ve hizmet merkezlerimize elden ve posta yoluyla teslim edebilirler. İl Müdürlüğümüzce proje hazırlama sürecinde engelli vatandaşlarımıza en üst düzeyde destek verilecektir. Başvuru yapmak isteyenler İl Müdürlüğümüz ve hizmet merkezimiz personelinden teknik destek alabilirler” diyerek kurum olarak kendi işini kurmak isteyenlere her türlü desteği sağladıklarına dikkat çekti.

7 MİLYON LİRA HİBE SAĞLANDI


İŞKUR İl Müdürlüğü’nce sağlanan hibe desteği ile Aydın’da 2016 yılından bugüne kadar 159 adet işletme kurulduğunu hatırlatan Terzi, “Bunların 99’si engelli, 60’ı eski hükümlülere aittir. Bu işletmeler için yaklaşık 7 milyon lira hibe desteği ödenmiş ve bu sayede ilimiz ekonomisine de büyük katkı yapılmıştır” diye konuştu.

DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ


Terzi, başvuru koşullarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “18 yaşından büyük olan, en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporuna sahip ya da eski hükümlü olan ve emekli olmayan vatandaşlarımız hibe desteği başvurularını 3 Aralık 2021 tarihine kadar yapabilirler. Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiyi İl Müdürlüğümüz, hizmet merkezlerimiz ve www.iskur.gov.tr internet sitemizden alabilirler. İlimizdeki kendi işini kurmak isteyen tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı başvuru yapmaya davet ediyoruz. Hayaller engelsizdir diyerek dezavantajlı vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”