Selatin Mahallesi'nde 800 yıllık çınarın altında kurulan ve üretici kadınların önemli gelir kaynaklarından birisi olan Organik Köy Pazarı'nın tanıtımına katkı sunmak için Germencik Belediyesi, bir adım daha attı. Belediye, ünlü yönetmen, senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı'yı pazarda ağırladı.

ORGANİK ÜRÜNLERİ İNCELEDİ


Yönetmen ve oyunculuğunu yaptığı 'Mandıra Filozofu' sinema filminde, doğaya olan tutkusu ile tanınan Saçıntı, pazarda yoğun ilgi gördü. Üretici kadınlar ve pazara alışverişe gelen vatandaşların kendisi ile fotoğraf çekilme talebini geri çevirmeyen Saçıntı, candan ve sempatik tavırları ile takdir topladı. Saçındı, tezgahlarda sergilenen organik ürünleri de inceleyip, kendisine ikram edilen lezzetleri tattı.

"ÇOK MUTLU OLDUM"


Sevilen oyuncu Müfit Can Saçıntı, 800 yıllık çınarın altında organik pazar kurma fikrini çok beğendiğini söyledi. Pazara her yerden insanların geldiğini belirten Saçıntı, "Ben de en uzaktan, İstanbul'dan geldim. Belediye Başkanımız Fuat Öndeş, Germencik'e davet ettiğinde Selatin Organik Köy Pazarı'na gitmeyi kendisine şart koştum. Burasının gerçekten bir organik pazar olduğunu gördüm. Ürünler aracısız, üreticiden tüketiciye ulaşıyor. Bu durumdan çok mutlu oldum" dedi.
Gördüğü ilginin kendisini şaşırttığını anlatan Saçıntı, "Her yerde biraz ilgi var ama burası biraz fazla oldu. İlgiden memnunum. Bizim ödülümüz de bu. Sağ olsunlar, var olsunlar seviyorlar. Kalp kalbe karşıdır, ben de onları seviyorum" ifadelerini kullandı. Aydın’ın toprakları gibi vatandaşların da cömert olduğunu ifade eden Saçıntı, pazarda kendisine çok sayıda hediye verildiğine işaret etti.

TANITIMA KATKI


Belediye Başkanı Fuat Öndeş de, "Malumunuz göreve geldiğimiz günden beri Selatin Organik Köy Pazarı'na emek verdik, bugüne kadar da getirdik. Sağ olsun sanatçımız Müfit Can Saçıntı’yı da pazarımızda misafir ettik. Sanatçımız, sıcaklığını ve samimiyetini pazarımızda da gösterdi, kimseyi kırmadan fotoğraf çekildi. Bir nebze olsun köyümüzün, pazarımızın tanıtımına katkı sağlamışsak ne mutlu bize" şeklinde konuştu.