Karacasu merkeze 22 kilometre uzaklıkta Babadağı eteklerindeki Dikmen Mahallesi halkı neredeyse tüm mahallelerde üstü kapalı cemiyet alanı bulunmasına rağmen mahallelerine bu hizmetin kazandırılmamasına veryansın etti. Söz verilip tutulmasına isyan eden Dikmenli gençler yağmur altındaki düğün esnasında çektikleri videoyu Ses Gazetesi ile paylaştı.

YAĞMUR-ÇAMURDA ASKER EĞLENCESİ


Mahalle sakinlerinden Feryat Ay, “Burası Aydın Karacasu Dikmen mahallesi. Yağışlı havalarda düğün, sünnet, nişan, asker, eğlencesi yani aklınıza gelebilecek toplu etkinlikler için kapalı bir yerimiz yok. Köyün muhtarı ve azaları da ilgilenmiyor. Biz Yasin Atalay, Hüseyin Yavuz, Mehmet Ali Çelik, Dinçer Hepaydin, Muhammed Özdemir, Şerafettin Ailevi, Mehmet Sivrikaya’dan oluşan Dikmen gençleri olarak buna bir çözüm bulmak istiyoruz. Kaç kere bunun için muhtarın yanına gittik ve yerimiz yok, bunun için yapılmıyor dendi. Ama okul bahçesi yaklaşık yapılabilecek bir halı saha boyunda buraya rahatla kapalı sünnet ve düğün yeri yapılabilir yani bu videoda da gördüğünüz gibi 50- 60 kişi 10 metrelik çadırın altına girmek uğraşıyor. Yazık bu kadar insana. Sayın Karacasu Belediye Başkanım, Dikmen gençleri olarak buna bir cevap bekliyoruz ve ama insanların yatacak yeri yok” ifadelerini kullandı.

"İNAL: ANLAŞMA YAPMIŞTIM"


Öte yandan konuyla ilgili eski Belediye Başkanı Zeki İnal’ın, “Ben valilikle, YİKOP ile anlaşmayı imzaladım Dikmen’e ve Karabağlar’a cemiyet yeri yapılması için. Arkadaşların ilgilenmeleri lazım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.