23-24 Ekim 2021 günü saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Didim Belediye Düğün Salonunda gerekleşecek yarışmayı Dünya Kedi Irkları Derneği düzenliyor. 2 gün sürecek olan uluslararası yarışmada Belçika'dan Claudia Marie Lemaigre, Almanya'dan Marion Maister ile Dieter Maister ve diplomalı Türk hakemler görev yapacak.

PANDEMİ TEDBİRİ


Geçtiğimiz pazar günü başvuruları kapanan yarışmaya pandemi nedeniyle izleyici alınmayacak. Yarışmaya kayıt yaptırılan 90 kedinin kabul edildiği öğrenildi.
Tüm dünyadaki farklı ırklardan kedilerin katılacağı yarışmada dünya standartlarındaki bazı özelliklerin yanı sıra kondisyon, bakım ve ırklarının özelliğini en iyi taşıyan kediler seçilecek.

ÖDÜLLER VERİLECEK


Dünyanın tüm ülkelerini kapsayan Dünya Kedi Irkları Dernekleri Federasyonunun Türkiye şubesi tarafından düzenlenecek olan yarışmada Didim'in özellikle seçilmesinde derneğin Türkiye başkanı Yasemin Urcan'ın Didim'de yaşıyor olmasının yanı sıra hakemlerin de geçtiğimiz yıllarda Didim'den konut almalarının etkili olduğu öğrenildi. Didim'de konaklama yerleri olarak özellikle hayvanlarla misafir kabul eden oteller seçildi. Burada konaklayacak olan kediler ve sahipleri için bazı özel isteklerin de yerine getirilebileceği aktarıldı.
Yarışma sonunda kedilere katılım diplomalarının yanı sıra kupalar, madalyonlar benzeri uluslararası kabulü olan ödüller verilecek.