Karacasu Belediyesinin maaşları dahi ödemekte zorlandığı ve işçilerin ücretsiz izne gönderildiği bu günlerde başka kurumlarda çalışan işçi konusu iyice ayyuka çıktı. Aralarında AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Merve Emil Karaca ve Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem’in de bulunduğu çok sayıda ismin belediye dışındaki kurumlarda görevlendirilmeleri tepkilere neden oldu. Önem ve Karaca'nın Karacasu Belediyesi Personel Şirketine alınıp Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosunda istihdam edildikleri ancak bu iki isim görevlendirme yoluyla Halk Eğitim Merkezinde ve İlçe Halk Kütüphanesinde görevlendirildikleri, bu personellerin maaşlarının belediyeden ödenmeye devam edildiği öğrenildi. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İlçe Kütüphanesinde uzmanlık alanı kütüphanecilik olan herhangi bir görevli bulunmazken belediyeden yapılan görevlendirmeye rağmen kütüphanenin düzenli bir hizmet verip vermediği soru işaretlerine neden oldu.

KURT: “BAŞKA KURUMLARDA GÖREVLENDİRİLMELERİ YANLIŞ”


Konu Karacasu Belediyesi Ekim ayı meclisinde de gündeme gelirken Millet İttifakı Meclis Üyesi Nail Kurt, “Siyasi partilerin birinci derece yakınlarından kim varsa önce bunları temizleyin. Siz siyasi parti temsilcileri olarak kütüphanede çalışan, Halk Eğitimde çalışan kendi yakınlarınızın belediye bütçesinden maaş olmasının önüne geçin. Önce bunları çıkarın bunları temizleyin. Belediyenin paraya ihtiyacı var. Ayda binlerce lira gidiyor. MHP İlçe Başkanı ve yardımcısının eşlerini, yönetim kurulu üyelerini, AK Parti Gençlik Kolları Başkanını, MHP Kadın Kadın Kolları Başkanının kardeşini belediyeye doldurup belediyeye yığdınız. Sonra olan gariban işçiye olacak. Hem belediyeyi borç içine sokacaksınız hem bedelini başkası ödeyecek böyle bir şey yok. Siyasi partilerimizin birinci derecede akraba, yandaş, parti üyeleri, şunlar bunlar. Çok sayıda kişi belediye dışında farklı kurumlarda çalışıyor. Biz bunlara maaş ödemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“PARAYA İHTİYAÇ VARKEN YANLIŞ”


CHP’li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş ise, “Alınan personel farklı kurumlarda çalıştırılıyor. Paran yok niye yapıyorsun? Bizimki kapıda dilenip pencerede sadaka vermek. Karacasu Belediyesi gibi itibarlı bir belediyenin bugün memurunun maaşını ödeyemiyor olması benim kanıma dokunuyor” dedi.

“O KURUMLARDA PERSONEL AÇIĞI VAR”


Belediye Başkanı Mehmet Erikmen ise konuyla ilgili tartışmalara, “Biz bütçe gelirlerinin yüzde 40’ını aşmasın diye işçileri çıkarıyoruz. Kütüphane diyorsunuz, kütüphanede personel yok. Burada hizmet vermeyelim mi? PTT’de hizmet vermeyelim mi? Personeli izne çıkarmamızın sebebini ben size açıkladım. İşçiye ücretsiz izin vermemizin sebebi pandemi ve asgari ücretin artmış olması. Sendika maliyeti ile beraber işçi maliyeti yükseldi. Ücretsiz izin bütçenin yüzde 40’ını aşmamak için veriliyor” şeklinde yanıt vermişti.