Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu yönetti. Çerçioğlu başkanlığında toplantıda bir araya gelen meclis üyeleri, gündemde yer alan 15 maddeyi görüştü.

“YENİ KIZ YURDUMUZ HAYIRLI OLSUN"


Toplantıda Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın talebi üzerine gelir ücret tarifesine yeni tarife eklenmesi hususu oy birliği ile kabul edildi. Oylamanın tamamlanmasının ardından, Başkan Çerçioğlu, "Aydın'ımıza yeni kız yurdumuz hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Gündemde yer alan diğer maddelerin de görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

“BİR KISMININ BARINMA SORUNUNU ÇÖZDÜK”


Toplantı çıkışında, yurt ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Kız yurdu yaptık. Bu yıl gerçekten çok ciddi müracaatlar oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz yurt bulamadıklarını, ev kiralarının da çok yüksek olduğunu belirtiler. Bu kısa zamanda bir binamızı, yurda çevirdik. Böylelikle en azından bir kısmının barınma sorununu çözmüş oluyoruz. Ama önümüzdeki yıllarda daha büyüğünü yapacağız" dedi.