4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Didim Belediyesi hayvan barınağında etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında ilk olarak kısa adı DİHAD olan Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneğince barınağa gezi düzenlendi. Barınak içerisinde ilçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarla geliri sokak hayvanları için harcanacak bir kermes düzenlendi.
Etkinliklere Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Öznur Gündoğdu, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP İl Sekreteri Okan Kılıç, CHP İl Başkan Yardımcısı Dilaver Demir, DİHAD Başkanı Bilal Süren, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Denizköy Muhtarı Bünyamin Karhan, Didim Çocuk Akademisi Kurucu Müdürü Eda Demir, çok sayıda vatandaş ile minik öğrenciler katıldı.

“ZOR BİR İŞ AMA SEVEREK YAPIYORUZ”


Etkinlik kapsamında Başkan Atabay barınağı gezerek çalışmalarla ilgili Sorumlu Müdür Aynur Gönül’den ve Veteriner Hekim Ali Karahallı’dan bilgiler aldı. Ardından kermesi ziyaret eden Atabay, duyarlı hayvanseverlerle sohbet etti. Ziyaretin sonunda sokak hayvanlarının tedavisi ve kısırlaştırma işlemleri için kurulan ameliyathanenin açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan Başkan Atabay, buradaki herkesin geleceğin hayvanseveri olduğunu belirterek herkesin üzerine düşeni yaptığını söyledi. Başkan Atabay yardımsever hayvanseverlere teşekkür ederken, “İl içerisinde parmakla gösterebilecek bir yer burası; buranın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Zor bir bu iş ama bunu severek yapıyorlar. Bu iş sadece belediyenin yapabileceği iş değil, birçok insan buraya geliyor. Burada bir canı sahiplenip sonra bırakıyorlar. Bu bir canlıya yapılacak son iş; bu anlamda bu canlılarımızı bir anlık ihtiyaç için değil her zaman sahip çıkılmalı. Bir onlar bir de biz var bu dünyada; bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“SEYYAR AMBULANS İÇİN ÇAĞRI”


Sokak hayvanları için seyyar mobil bir ambulansa ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Atabay, sokakta başıboş canlıların olmaması gerektiğini belirterek, “Bu mobil hastanemizde canlılar için gerekli müdahaleleri yapmalıyız. Bu konuda da herkesten destek bekliyoruz. Emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından barınağa katkı sunanlara teşekkür plaketi verildi. Ardından Didim Çocuk Akademisince gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrencilere de ödülleri dağıtıldı.