Dernek binasında gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğine Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, derneğin 4’üncü Genel Başkanı Yusuf Özdemir ile 65 Aydınlı vatandaş katıldı.

BAŞKAN APAYDIN’DAN TEŞEKKÜR

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, “Hemşehrilerimizle bir arada olmaktan mutluyuz. Hemşehrilerimizin katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimizin merkezinde dernek imkanları ve yönetim kurulumuzun çabalarıyla derneğimizin ihtiyaçlarının karşılanması için bu kahvaltıyı düzenledik ve hemşehrilerimiz de kahvaltının hazırlanmasına katkı sağladı. Pazar kahvaltısını her ay düzenliyoruz. Amacımız, hemşehrilerimizle güzel bir pazar günü geçirmek. Hemşehrilerimizin kahvaltıya olan ilgisinden dolayı çok mutluyuz.” dedi.

“ZEYBEK KURSU BAŞLATACAĞIZ”

Dernek olarak yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Apaydın, “9 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 16.00-18.00 arasında haftada bir gün olmak üzere zeybek kursunu başlatacağız. Yöremizde önemli yer tutan zeybek oyunlarını katılımcılara öğretmek istiyoruz. 1996 yılından bu yana Ankara'da Harmandalı bilmeyen kalmayacak sloganı ile zeybek kurs çalışmalar yaptık. Bu yıl da bu kurslar devam edecek. Hemşehrilerimizi zeybek öğrenmeye davet ediyoruz. 17 Ekim’de Sakarya Meydan Muhaberesi’nin yapılmış olduğu bölgeye rehber eşliğinde gezi düzenledik. Kurtuluş Savaşı’mızın en önemli muhaberelerinden birinin yapıldığı alanı yürüyüş yaparak gezeceğiz ve o mücadeleyi anlamaya çalışacağız. Hemşehrilerimizi bu etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

“31 EKİM’E KADAR BURS MÜRACAATLARINI ALACAĞIZ”

Ankara'daki üniversiteleri kazanan Aydınlı öğrencilere burs vermek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Apaydın, “31 Ekim tarihine kadar burs müracaatlarını alacağız ve Kasım ayında başvuruları sonuçlandıracağız. Burs için derneğimize katkı sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise, “Pazar kahvaltısında hemşehrilerimizle birlikte olmaktan mutluyum. Derneğimizin etkinliklerine katılmak istiyorum ancak genelde hafta sonları Aydın'da bulunduğumdan katılamıyorum. Bugün için zaman ayırabiliyorum, hemşehrilerimiz her zaman mecliste beni ziyaret edebilir.” diye konuştu.