Aydın'ın Koçarlı ilçesinde görev yapan belediye meclisi, ekim ayı toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Koçarlı Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıyı Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan yönetti. Toplantıya meclis üyeleri Yasemin Kanat ve Ramazan Bayram mazeretli olarak katılmadı. Kaplan başkanlığında toplanan meclis üyeleri, belediyenin 2022 yılı tahmini bütçesini görüştü. 76 milyon 362 bin 790 lira olarak oylamaya sunulan bütçe, oy birliği ile kabul edildi.

“İYİ BİR BÜTÇEYE SAHİBİZ”

Belediye Başkanı Nedim Kaplan, bu yılki bütçenin gerçekleşme oranının iyi olduğunu söyledi. Önümüzdeki yılın bütçesinin, bu yılki bütçeye göre yaklaşık 23 milyon lira arttığına işaret eden Başkan Kaplan, 17 ilçe içerisinde çoğu belediyede olmayan bir bütçeye sahip olduklarını dile getirdi. Başkan Kaplan, "Bu yılki bütçemiz 53 milyon 168 bin 987 liraydı. Bütçemizin dokuz aylık dönemde gerçekleşme oranı yüzde 56. Bu oranı, yıl sonu itibariyle yüzde 85'in üzerine çıkaracağız. 2022 yılı bütçemiz 76 milyon 362 bin 790 liradır. Yeni bütçemiz, bu yılki bütçemize göre arttı. Çoğu ilçe belediyesinde olmayan iyi bir bütçeye sahibiz. Önümüzdeki yıl bütçemizi biraz daha arttıracağız" ifadelerini kullandı.

TIRMANMA YARIŞI

Toplantının devamında, tırmanma yarışının bu yıl ve bundan sonraki yıllarda Aydın Otomobil Sporları Kulübü ile Koçarlı Belediyesi iş birliğinde düzenlenmesine karar verildi. Başkan Kaplan, tırmanma yarışının son etabının 23-24 Ekim’de Adnan Menderes Kent Ormanı'nda yapılacağını hatırlatarak, "Tırmanma rallisinin finali, Adnan Menderes Kent Ormanı'nda yapılacak. Kupanın adı 'Atatürk'. Ralliyi, geleneksel hale getirdik. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi. 2 maddenin daha görüşülmesinin ardından, Başkan Kaplan, toplantıyı kapattı.