Efeler ilçesinde yaşayan evli ve bir çocuk annesi 37 yaşındaki Abide Baş, çocukken tedavi olmadığı için oluşan dirsek çıkığı rahatsızlığı nedeniyle 2 yıl önce çalıştığı işten ayrıldı. İŞKUR’a yapabileceği bir iş için başvuru yapmaya giden Baş, engellilerin kendi işlerini kurması için verilen hibe desteğini öğrenince kendi işini yapmaya karar verdi. Baş, yaptığı başvurunun ardından hak kazandığı 59 bin lira hibe desteği ile eşinin çay ocağı işlettiği Vardar İşhanı’nda perde dikim atölyesini açtı. İzmir ve Aydın’dan siparişler alarak perde dikimi yapan Baş, hem ailesine destek oluyor hem de 14 yaşındaki kızını okutuyor.

ATÖLYEDE 2 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, engelli desteği ile kendi işinin patronu olan Abide Baş’ı atölyesinde ziyaret etti. Terzi, devlet desteğiyle açtığı atölyede 2 kişiye istihdam sağlayan Baş’ı girişimciliğinden dolayı tebrik ederek engellileri devlet desteğinden faydalanmaya davet etti.

DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

İşinden çok memnun olduğunu dile getiren girişimci Abide Baş ise, “Rahatsızlığım ortaya çıktıktan sonra emekli olabilirdim. Ama ben çalışmayı çok seviyorum. İŞKUR’un desteğinden haberdar olunca başvurumu yaptım ve hibe desteği aldım. Bu destekle kendi dikim atölyemi kurdum. Aydın ve İzmir’deki firmalardan aldığım siparişler üzerine perde dikiyorum. İşimden çok memnunum. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN

Hayata hiçbir zaman küsmediğini dile getiren Baş, “İŞKUR’un verdiği hibe desteği sayesinde kendime atölye kurdum. Çok mutluyum ve işlerim gayet güzel. Kendi işimin patronuyum. Kimse vazgeçmesin. İnsan isteyince olmayacak hiçbir şey yok. Hayallerinizin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin” diye konuştu.