Aydın'ın 2014 yılında büyükşehir olması ile birlikte beldeden mahalleye dönüşen ve İncirliova'nın en büyük mahallesi unvanını elde eden Acarlar'da, Ziraat Odası tarafından Hizmet Birimi açıldı. Acarlar eski Belde Belediyesi hizmet binasında hizmete giren birimin açılışına İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ve yönetimi, Acarlar Mahallesi Muhtarı Kemal Karabulut ile vatandaşlar katıldı.

EN FAZLA ÜYE ACARLAR’DA


Açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Kaykı, odaya kayıtlı 3 bin 500’ü aktif olmak üzere toplam 9 bin 800 üye olduğunu söyledi. En fazla üyenin Acarlar'dan olduğunu belirten Kaykı, "Acarlar, Türkiye'nin en fazla pazarcı belgesine sahip mahallesidir. Genellikle pazarcılarımız yaşlı ve kadın. Onların çeşitli nedenlerden dolayı odamıza gelip giderken yorulmalarını istemiyorduk. Açtığımız birim ile hizmeti ayaklarına götürdük" dedi.
Kaykı, üreticilere en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

ÜCRETSİZ TAHSİS


Belediye Başkanı Kaya da, Acarlar için Ziraat Odası Hizmet Birimi’nin ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Hizmet Birimi için Ziraat Odamız bizden yer talep etti, biz de ücretsiz olarak yeri kendilerine tahsis ettik. Çiftçilerimizin işlerini kolaylaştıracak bu birimin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İncirliova Belediyesi olarak çiftçilerimizin daima yanlarındayız” dedi.
Konuşmaların ardından, İncirliova Ziraat Odası Acarlar Hizmet Birimi'nin açılışı yapıldı. Öte yandan birimin pazartesi ve perşembe olmak üzere haftanın iki günü bir personel ile hizmet vereceği bildirildi.