Karacasu’da emekliliğine kadar görev yapmayı beklerken tayini çıkan Soley’in, “Buradan emekli olacağım dedim. Ama sözümü tutamadım. İzin vermediler. Elimde olmadan, beklemediğim bir anda sadece birkaç kişinin istediği ile aranızdan ayrılıyorum” şeklindeki imalı sözleri kulisleri hareketlendirdi.
Doğa Restaurant’ta kurum müdürleri ve muhtarlar tarafından organize edilen veda gecesine Aydın Vali Yardımcıları, Hulusi Arat, Mehmet Gödekmerdan, Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, İŞ-KUR İl Müdürü Rahmi Terzi, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökberk Görgülü, Eski Belediye Başkanları Mustafa Büyükyapıcı, Zeki İnal, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Baytaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, iş dünyası temsilcileri, daire amirleri, banka müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Kaymakam Ahmet Soley ile uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunan Tolga Çandar bağlama performansı ve türküleriyle geceye renk katarken Bahçeköy Muhtarı Mustafa Işık’ın isteğini geri çevirmedi ve “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” şarkısını da seslendirdi.

SEVİNÇ'TEN YARDIMLARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN SÖZLER


Gecede konuşan Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, “Devlette devamlılık esastır elbette ama bu ayrılık bizi biraz fazla üzdü. Biz Sayın Kaymakamımızı çok sevmiştik. Sevmeye de devam edeceğiz tabii ki. Çalışma azmini, çalışma heyecanını aşıladılar. Tarıma ivme kazandırdılar. Küçük ve orta boy işletmeleri, sivil toplum örgütlerini ve belediyeyi birbirine kenetleyerek Birlik Projesini önemli bir yerlere getirdiler. Sayın Kaymakamım huzurunuzda söz veriyorum bu projelerin takipçisi olacağım. Yarım kalan projelerimiz var. Bitmiş projelerimiz var. Tamamlananları Cumartesi günü açacağız. Sayın Kaymakamım Karacasu’da artık akşam yatarken aç yatan insanımız kalmadı, çünkü Sevgi Eli Projesi ile kimsesizlerin evlerine kadar ekmek, yemek, aş götürdünüz. Karacasu’da artık bayram sabahları, bayramlaşmaya giden çocuklarımız, büyüklerimiz, yaşlılarımız ve gençlerimiz sıfır ayakkabı ile gidiyor, sıfır elbiseyle gidiyor. Sağ olun var olun. Yoksullarımızı her türlü giydirdiğiniz kuşattığınız için teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum. Biz onu her zaman hemşehrimiz, bir ağabeyimiz, bir danışmanımız olarak göreceğiz. Sayın Valimize de tarıma ve kooperatiflerimize verdiği destekler için teşekkür ederim” dedi.

ARAT’TAN SOLEY’E ÖVGÜ VE SİGARA ELEŞTİRİSİ


Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, “Bu bir veda değildir. Biz kendisini her zaman bir hemşehrimiz olarak görüyoruz. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Vali Hüseyin Aksoy’un Ankara’da bulunması sebebiyle selamlarını ileten Vali Yardımcısı Hulusi Arat, Ağabey olarak hitap ettiği Kaymakam Ahmet Soley hakkında, “Kendisi mülki idare amirleri arasında en kıdemlimiz ama aynı zamanda iş yapma heyecanı ve azmi da zirvede olan bir abimiz. Karacasu için ülkesi için elinden geleni yaptı. Olağanüstü bir gayretle çalıştı. Gömeçliler şanslı. Aynı tempoyu orada da devam ettirecektir. Zaten dur desen de durmaz. Otur desen de oturmaz. Ahmet abiyi kimse durduramaz. Önemli olan onun hızına yetişmektir. Karacasu’da kalsaydı burada ne olacağını neler yapacağını anlatmama gerek yok. Siz benden daha iyi biliyorsunuz. Tek kötü yönü sigaraydı. Bir türlü bırakmadı. Bu sigara sizin sağlığınıza zarar veriyor. Sigarayı bırakmanız memleket için önemli. Tekrar yolu açık olsun” dedi. Arat, Soley'den Gömeç'te sigarayı bırakma sözü aldı.

KAYMAKAM SOLEY: “BURADA EMEKLİ OLMAMA İZİN VERMEDİLER”


Kaymakam Soley, geceye damga vuran sözlerini sarf etti. Soley, “Öncelikle bu güzel geceyi düzenleyenlere ve katılan sizlere teşekkür ederim. Hayatımda unutulmayacak gecelerden biri. Göreve başlamadan önce söylediğim bazı şeyler vardı. Verdiğimiz sözleri tutmanın sevinci içindeyim. Hiç kimse ilk gün söylediğinden farklı davrandı diyemez. Ben mutluluğunu yaşıyorum ve onur duyuyorum. Tek bir sözümde duramadım. Buradan emekli olacağım dedim. Ama sözümü tutamadım. İzin vermediler. Elimde olmadan, beklemediğim bir anda sadece birkaç kişinin istediği ile aranızdan ayrılıyorum. Şunu bilin ben her zaman Karacasuluyum, her zaman Karacasu’nun yanındayım, bir hemşehrinizim, ölene kadar sizlerle olacağım” dedi. Kaymakam Soley’in bu sözleri AK Parti İlçe Teşkilatı ve Başkan Fuat Meriç’i mi kast etti sorusunu akıllara getirdi. Gecede MHP, BBP, CHP, İYİ Parti İlçe Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, bu partilere mensup belediye meclis üyeleri yer alırken AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç’in geceye katılmaması da dikkat çekti. Meriç’in Aydın’da bir toplantıda olduğu öğrenildi. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Gürkan Gürsoy, yönetim kurulu üyeleri ve AK Partili Meclis Üyeleri geceye katılan isimler oldu.

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ


Gecede Kaymakam Ahmet Soley’e daire amirleri adına Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Esnaf Kooperatifi Başkanı Recep Karataş, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, muhtarlar adına Nevzat Çoban, Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, Ataeymir Sulama Kooperatifi Başkanı İrfan Germe, İstikbal LTD ŞTİ Sahibi Metehan Çifçi plaket ve çeşitli hediyeler, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu Dernek Onursal Başkanlık beratı, Vali Yardımcısı Hulusi Arat ise çiçek takdim etti. Gece, konuşmalar ve plaket takdimi ile sona erdi.