Kuşadası Kervansaray’da gerçekleştirilen törene AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Genel Sekreter Gülçin Güreşçi ve davetliler katıldı.

SOSYAL SORUMLULUK VE DUYARLILIK KAZANMALARI AMAÇLANIYOR


AKUT Kuşadası ekibi tarafından nisan ayında hayata geçirilen “Haydi Gençler, Haydi Çocuklar AKUT ile El Ele” projesi, AKUT Derneği ile ilgili farkındalık oluşturmak, okul öncesinden lise düzeyine kadar her yaştan öğrencinin AKUT’un değerleri olan gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, dürüstlük, güvenilirlik ve insan hayatına değer verme gibi konularda kalıcı davranış geliştirmelerine destek olmak; saygı, sorumluluk ve duygudaşlık kavramları geliştirerek sosyal sorumluluk ve duyarlılık kazanmalarını amaçlıyor. Kuşadası, Söke ve Nazilli ilçelerinde seçilen pilot okullarda gerçekleştirilen proje kapsamında dört ana kategoride açılan yarışmaya okul öncesi öğrencileri “AKUT ve Ben” konulu resimleriyle, ilkokul öğrencileri arama kurtarma köpekleri Bob ve Alfa’ya yazdıkları mektuplarla, ortaokul öğrencileri “Doğal Afetler” temalı deneylerle, lise öğrencileri ise AKUT ile ilgili düşünce ve görüşlerini konuşma yoluyla ifade ettikleri çalışmalarla katıldılar. Yarışmanın jüri üyeliğini AKUT Kuşadası ekip lideri S. Tağmaç Saraçoğlu, dört gönüllü ile üç branş öğretmeni yaptı.

DERECEYE GİRENLER


Resim, konuşma, mektup ve deney kategorilerinde ilk üçe giren gençlere ve çocuklara ödülleri, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı ve Genel Sekreter Gülçin Güreşçi tarafından verildi. Yarışmanın birincileri, resim dalında Evliya Çelebi Anaokulundan Yekta Çolak, mektup dalında Kuşadası Rahime Bilici İlkokulundan İrem Su Akşit, deney dalında Kuşadası Atatürk Ortaokulundan Pınar Karataş ve Helbest Alak, konuşma dalında Kuşadası Anadolu Lisesinden Yiğit Çam oldu.