Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne ait sosyal medyadan doğal ve tarihi yerlerinin tanıtımı ile birlikte ilin kültürel ve lezzetleri tanıtılıyor. Bu kapsamda Karpuzlu'nun tadıyla ön plana çıkan balının tanıtıldı. Karpuzlu yöresinde üretilen hayıt ballarının kalitesi, renk, tat, koku olarak benzersiz olduğunu belirtilen tanıtımda şu ifadelere yer verildi: “Arıcılık, arı ürünleri, bal… Arıcılığa sevdalı köylere sahip Karpuzlu. Başta Tekeler gelir. Çıkardığı ses, kanat çırpması, çalışkanlığı, kovan içi disiplini ile harika bir canlıdır arı. Karpuzlu yöresinde üretilen hayıt ballarının kalitesi; renk olarak, tat olarak, koku olarak, rayiha olarak, hiçbir yerde yok. Hayıt Akdeniz bitkisi olmasına rağmen her yerde bal nektarı salgılamıyor. Özellikle Karpuzlu nektar salgılayan hayıtça zengin. Karpuzlu’da sadece hayıt balı değil çam ve çiçek balları da üretiliyor. Tekelerden yurt dışına da ihraç edilen balın tadına muhakkak bakmalısınız” dedi.