Aydın’ın Efeler ilçesinde direksiyon eğitimi alacak sürücü adayları için yeni bir güzergah oluşturuluyor. Şu anda devam eden direksiyon eğitimlerinin yapıldığı Muğla karayoluna alternatif olacak yol için en uygun yerin ASTİM Organize Sanayi Bölgesi olduğu belirlendi. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yer alan söz konusu yolda direksiyon eğitimi verilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) karar alındı.

“YENİ BİR GÜZERGAHA İHTİYAÇ VARDI”


Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, şube müdürleri İsa Ülker ve Fahrettin Türk, Aydın İli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Nurettin Gümüştaş, Aydın İli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği İkinci Başkanı ve Ceylan Sürücü Kursu Müdürü Mustafa Tolan, bölgeye gelerek yeni alternatif yolda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan, “Bir süredir alternatif yol arayışı içerisindeydik. Trafik yoğunluğunun son dönemde artmasından dolayı yeni bir güzergaha ihtiyaç vardı. Sürücü adayları ve diğer sürücülerin güvenli bir şekilde araçlarını kullanmaları için en uygun yerin bu güzergah olduğunu belirledik. Yol, UKOME’den geçti. Yolu sürücü adaylarımız için sağlıklı bir hale getirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla yol hizmete açılacak. Yolun sürücü adaylarına ne zaman hizmet vereceği yönünde bir tarih veremiyorum. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“RAMPA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”


Yol ile ilgili çalışmaları tamamlamak için yoğun bir gayretle çalıştıklarını ifade eden Aydın İli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği İkinci Başkanı ve Ceylan Sürücü Kursu Müdürü Tolan ise, “Yolda incelemelerde bulunduk. Şu an için yol ile ilgili bir rampa sorunu var. İnşallah bu sorun çözüldükten sonra Efeler ilçesinde faaliyet gösteren 16 sürücü kursumuz direksiyon eğitimi çalışmalarını ve direksiyon sınavlarını yeni güzergahta yapacak. Rampa sorununun çözümü için belediyelerden destek bekliyoruz.” diye konuştu.