Didim’in Akbük Mahallesindeki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesinin elektrikleri, borç sebebiyle kesildi. Elektriklerin kesilmesine tepki gösteren şube üyeleri ve dernek yöneticileri, düzenledikleri basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi.
Şube önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Haydar Kocaoğul, şunları kaydetti: “Cemevimizin elektrikleri AYDEM tarafından kesildiği için sizlere çay yapamadık. Bizi bağışlayın. Dostlar bugün buraya üzücü bir olay için toplandık. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubemizin yapmakta olduğu Akbük Cemevi ve Kültür Merkezimizin elektrikleri, AYDEM Şirketi tarafından ödeme yapılmadığı gerekçesiyle sözleşme yenilenmemiş, 26 Ağustos 2021 Perşembe günü kesilmiş, elektrik sayacı mühürlenmiştir. Kesme faturası incelendiğinde faturada yazan sayaç rakamlarının, sayaç üzerindeki rakamları dahi tutmadığı inceleme sonucu görülmüş, düzeltilmesi istenilmiş olmasına rağmen, sözleşme iptal edilerek elektrik kesilmesine gidilmiştir. Bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz!”

ELEKTRİK VERİLMESİ TALEBİ


Kocaoğul, “Aleviler asırlardır yaşadıkları yerlerde, Hümanist bir felsefeyle "Sevgiyi" kendisine düstur edinerek, farklı inanç topluluklarıyla iç içe yaşamış, hoşgörü çerçevesinde "incinsen de incitme" anlayışıyla yaşam felsefesini içselleştirmiş ve toplum içerisinde "Eşit yurttaşlık" taleplerini dile getirerek bu taleplerini "Devleti oluşturan kurumlardan" istemişlerdir. Kurumlar, gerek AİHM’nin gerekse kendi mahkemelerimizin verdiği kararlar karşısında suskun kalmışlardır. Cemevleri biz Alevilerin ibadet merkezidir. Ülkemizde İbadet merkezlerine uygulanan tüm haklardan cemevlerimiz in de yararlanması eşit yurttaşlık ilkesi gereğince zorunludur. Ülkede yaşayan bütün halklardan, inanç gruplarından vergileri alıyorlar, camilere ücretsiz elektrik veriyorlar ama diğer inanç örgütlerinin elektriğini kesiyorlar, bu kabul edilemez! Sizler hayatınızda hiç duydunuz mu bir caminin cereyanının kesildiğini? Ben duymadım. Hiç bir ibadethanenin elektrikleri kesilerek İbadethane karartılamaz. AYDEM’i şiddetle kınıyor, Hemen elektrik verilmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.