Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci adayları üniversite tercihlerini yaptı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. ADÜ Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, tercih döneminde sosyal mecralardan yaptığı çağrı ile öğrencileri ADÜ’ye davet etti.

82 OKUL BİRİNCİSİ KAYIT YAPTIRDI


Rektör Aldemir, yaptığı davetin öğrenciler tarafından kabul gördüğüne inandığını belirtti. Üniversite olarak geçtiğimiz yıl yüzde 99 doluluk oranıyla birçok köklü üniversitenin üzerinde listede yer aldıklarını ifade eden Rektör Aldemir, “Devlet üniversiteleri arasında doluluk oranı yüzde 93 olarak gerçekleşirken ADÜ’de bu oran yüzde 99 olarak gerçekleşti. 82 okul birincisinin de tercihi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi oldu. İnşallah tercih dönemi arifesinde, bu yıl da bu başarıları yenileyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

AYDIN ÖĞRENCİ KENTİ


Aydın’ın öğrenci kenti sıralamasında Türkiye’de 2. seçildiğini belirten Rektör Aldemir, bölgenin coğrafi güzelleri, halkın öğrencilere ilgisi ve kültürü ile öğrenciler için bir cazibe merkezi olduğunu ifade ederek, “Üniversitemiz; projeleri ile ilin büyümesi noktasında da bir lokomotif görevi görüyor. Aydın halkının üniversiteleri ile gurur duymasını istiyorum” diye konuştu.