AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni (ABGC) ziyaret etti. ABGC Başkanı Cem Ulucan ve gazeteciler tarafından karşılanan AK Partili Erim’e AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir ve partililer eşlik etti. Ziyarette Başkan Ulucan, Milletvekili Erim’e meslektaşlarının yaşadığı sorun ile talepleri anlattı.

“BASIN MESLEK YASASI ÇIKMALI”


Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin gazetecileri ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini kaydeden Başkan Ulucan, “Genelgeyle kamu kurumlarının gazetelere ilan vermesi yasaklandı. Şu an en büyük sıkıntılarımızın başında Tasarruf Tedbirleri Genelgesi geliyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Ayrıca pandemi döneminde gazeteciler olarak hiçbir destekten yararlanamadık. KDV indirimi bekledik ama gerçekleşmedi. Ayrıca Basın İlan Kurumu’nun bizden yüzde 15 kesintisi var. En azından bu süreçte yeniden bir düzenleme yapılmalı. Bizim bir talebimiz de Basın Meslek Yasası’nın çıkması. Akşam rüyasında görüp sabah gazeteci olamasınlar istiyoruz. Yaşadığımız bu sorunların çözülmesi, taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz.” dedi.
Başkan Ulucan’ın anlattığı sorun ve talepleri not alan Milletvekili Erim, soruların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi hususunda gerekli çalışmaları gerçekleştireceğini söyledi.