Özel Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okulu olarak faaliyete geçti. Efeler ilçesi, Yedieylül Mahallesi, 1028 Sokak üzerinde yer alan Özel Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, deneyimli ve güçlü öğretmen kadrosu ile yeni dönem için tüm hazırlıklarını tamamladı. Okul hakkında bilgi veren Müdür Hüsamettin Bilgili, okullarının devletin proje okulu olduğunu söyledi. Velilerin okullarında çocukları için devlet okullarında olduğu kadar harcama yaptıklarını belirten Bilgili, "Devletimiz, okulumuza kayıt olan öğrencinin dokuzuncu sınıftan mezun oluncaya kadar eğitim öğretim ücretini karşılıyor. Veli de çok cüzi bir ücret ödeyerek, çocuğunu özel okulda okutma imkanına kavuşuyor" ifadelerini kullandı.

AVANTAJI ÇOK


Bilgili, okullarında ‘Yenilenebilir Enerji’ ve ‘Endüstriyel Otomasyon’ olmak üzere toplam iki bölümün bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Okulumuz bölümlerinde okumanın öğrenciye birçok avantajı var. Mezun öğrencimiz, üniversite sınavında istediği üniversiteyi okumak için yeterli puan alamadığı takdirde, üniversitelerin teknoloji ile ilgili bölümlerine yerleşmede kendisine ek puan hakkı tanıyor. Öğrencimize Milli Savunma Üniversitesi dediğimiz kara, deniz ve hava harp akademilerine girişte de öncelik veriliyor. Mezun olan her öğrencimize, ‘iş yeri açma belgesi’ veriyoruz. Bu belgeye sahip öğrencimiz, kendi iş yerini açmak istediğinde devletimiz kendisine hibe desteği sunmakta. Üniversite okumak, kendi iş yerini açmak veya subay-astsubay olmak istemeyen öğrencimiz ise okulumuzda aldığı eğitim öğretimden dolayı büyük firmalarda teknisyen olarak çalışma imkanına sahip oluyor. Yani okulumuzdan mezun olan öğrencinin boşta kalma şansı yok diyebilirim."

“MESLEK LİSESİ DEĞİLİZ”


Okullarının meslek değil, teknik lise olduğunun altını çizen Bilgili, meslek lisesi ile teknik lise arasında müfredat, program farkı olduğunu hatırlattı. Bilgili, okullarında neredeyse fen lisesine yakın müfredatın uygulandığını ifade etti.

“AMAÇ ÇEKİRDEKTEN MÜHENDİS YETİŞTİRMEK”


Okul Müdürü Bilgili, devletin teknik lisedeki amacının sanayiye çırak veya ara eleman göndermek değil, çekirdekten mühendis yetişmek, teknik bilgi ile alt yapısı oluşan öğrencilerin üniversite okumasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

PUAN ŞARTI YOK


Okullarında okumak isteyen öğrencilerde puan şartı aramadıklarını kaydeden Bilgili, "Okulumuza girişte şu anda öğrencinin puanının ne kadar olduğunun bir önemi yok. Her puan türünden öğrenci, okulumuza gelebiliyor. Sadece okulumuzdaki yoğun matematik ve fen derslerine kaldırabilecekse öğrencileri kabul ediyoruz" dedi.
Bilgili, okullarının fiziki mekanının da eğitim öğretim faaliyetlerine uygun olduğunu dile getirdi.

VELİLERE ÇAĞRI


Aydın’a öğrencilerin geleceklerini planlamasına yardımcı olacak çok kaliteli bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özel Aydın Yüksek Teknoloji Koleji Kurucusu Suat Erez de, çocukları için okul araştırması yapan velileri okullarından mutlaka detaylı bilgili almaya çağırdı.