Türkiye'de Şanlıurfa'nın ardından en fazla pamuk üretiminin yapıldığı ikinci il olan Aydın'ın Efeler ilçesinde Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nce 2021-2022 sezonunun ilk ürün alımı törenle gerçekleştirildi. Törene Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Damızlık Birliği Başkanı Sedat Güngör, Damızlık Birliği Müdürü Bilal Kıvrak, Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal ve yönetimi ile Kooperatif Müdürü İlker Toygar katıldı.

İLK ÜRÜN KOCAMAN'DAN

Başkan Önal; Başkan Vekili Murat Küçükgüldal, yönetim kurulu üyeleri Doğan Altan ve Ali Kılıçaslan ile birlikte törende kooperatife yaklaşık 400 kilogram pamuk teslim eden Kadıköy Mahallesi’nden Mehmet Kocaman’dan pamuğun kilogramını 25 liradan sembolik olarak satın aldı.

"ÜRETİCİMİZİN MASRAFLARI AĞIR"

Pamuk sezonunun başta ortakları olmak üzere tüm üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Önal, kuraklıktan dolayı pamuk ekim alanlarının daraldığını, verimde de bir kayıp beklendiğini söyledi. Üreticilerin bu yıl kuraklıkla mücadele ettiğini, bundan dolayı masraflarının daha da ağırlaştığını belirten Önal, sulama suyunun olmadığını, yer altı suyunu sulamada kullanmanın maliyetinin de yüksek olduğunu dile getirdi. Pamuğun katma değeri yüksek, çok önemli ve stratejik bir ürün olduğunun altını çizen Başkan Önal, "Sezonda pamuk fiyatı iyi olursa, üreticimiz yaptığı harcamayı karşılar. Pamuk üretiminin sürdürülebilirliği için de üreticimizin desteklenmesi lazım" dedi.

"PEŞİN ALIM YAPACAĞIZ"

Kooperatifin maddi anlamda bir sıkıntısı olmadığını dile getiren Başkan Önal, "Ortaklarımız ne kadar pamuk getirse alacağız. Pamuk alımında herhangi bir sınırımız yok. Kooperatifin maddi anlamda sıkıntı yok. Peşin alım yapacağız" ifadelerini kullandı.