Sivas’ın Zara ilçesinde İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e sözlü saldırı girişiminde bulunuldu. Akşener, kendisine istifa et diyen provokatöre “Sen istiyorsan istifa ederim” şeklinde yanıt verdi. Ardından bölgede bulunan bir grup tarafından Akşener'e "Sen FETÖ'cüsün" denildi. Akşener'e sözlü saldırının ardından polis kalabalığa müdahale etti. Polisin müdahalesiyle dağılan kalabalık Akşener’e yönelik sözlü saldırıya bir süre daha devam etti.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU SALDIRIYI KINADI

İYİ Parti liderine karşı gerçekleşen eylemle ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sivas’ta İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener’e düzenlenen provokatif saldırıyı şiddetle kınıyor, kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini paylaştı.

İL YÖNETİMİ SUS PUS OLDU

Sivas’ın Zara ilçesinde gerçekleşen sözlü saldırı sonrası İYİ Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı ortağı Cumhuriyet Halk Partili Özlem Çerçioğlu’nun yaşanan olaya tepki gösterdiği Aydın’da İYİ Parti Aydın İl Yönetiminin gerek sosyal medya gerekse bir basın açıklaması ile yaşanan duruma tepki göstermemesi dikkat çekti. İl Başkanı Süleyman Demirci sessizliğini korurken, yaşanan sözlü saldırıyla ilgili olarak İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Karpuzlu İlçe Başkanı Veysel Kalfa, Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek ve Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk’ün sert sözlerle tepki göstermesi ve yaşanan olayların azmettirildiğini iddia etmesi dikkat çekti. Tezsezener, Çelikez ve Öztürk; “Biz "Cesurlar" hareketiyiz. İstediğiniz kadar saldırın korkunun ecele faydası yok. Tıpış tıpış gideceksiniz. Meral Akşener’e FETÖ’cü diyen ve bunu ispatlamayan ahlaksızdır. Bu tipleri azmettirenlere diyoruz ki; Yaptıklarınızdan utanın. Ablamızın ilerleyişini kimse durduramayacak. Abla Cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandılar.

PARTİ İÇİ HUZURSUZLUK YARATTI

Daha önce de ‘Aydın’ı Türkiye’nin Başkenti yapacağız’ gafıyla dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ve ekibinin, Genel Başkanları Meral Akşener’e karşı gerçekleşen sözlü saldırıya tepki göstermemesi ise parti içinde huzursuzluğa neden oldu.