Alemler Mahallesinde Cennet Yaylası olarak bilinen içerisinde yayla evleri de bulunan 500 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın ilk çıktığı alanlarda söndürülse de başka noktalarda alevlenmeye devam ediyor. 250 dekar elma bahçesinin zarar gördüğü öğrenilirken Alemler halkı, yanan orman ağaçları ile tarım arazileri için gözyaşı döktü.
İsmail Saymaz isimli vatandaş, “Mercimekten çıktı yangın. Birkaç saat önce hava desteği sağlansaydı bu yangın önlenecekti. Köylüler olarak vardık ama rüzgar bir atmada 50 metreye atıyor. Kepçeler dozerler geldi ama kuvvetlenmişti. Tarım alanlarımız yandı. El emeklerimiz gitti. Bundan sonra yeniden dikeceğiz. Bir çocuk gibi büyüteceğiz. Çocuğumuz gibi gözümüz gibi bakıyorduk. Başka bir gelirimiz yok” dedi.

“YAPANLAR BETERİNİ BULSUN”


Fatma Doğan ise, “Sularımız dağlarımızdan geliyordu. Çıralarımız odunlarımız dağlarımızdan geliyordu. Karıncalıdağ dedik mi nam veriyordu. Bunu yakanlar Allah’tan bulsun” ifadelerini kullandı. Fadime Dibek, “10 dönüm arazimiz tamamen yandı. Bir tane kalmadı. 30-40 yıllık emek gitti. Bir tane elma kalmadı” şeklinde konuştu. Emine Serbest, “Evimizi terk ettik. Meyvelerimiz her şeyimiz tutuştu. Bunu yapan beterin beterini bulsun” ifadelerini kullandı.