Edinilen bilgiye göre; Muğla’nın Ortaca ilçesinde reklam şirketinde çalışan bir çocuk babası Yusuf Yılmaz, 12 Şubat 2011’de iş çıkışında evine dönmedi. Bunun üzerine yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleri, eşinden bir süre önce boşandığı öğrenilen Yılmaz’ın kaybolmadan önce en son S.A. ve ağabeyi Abdurrahman Apçin (39) ile görüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine hırsızlıktan sabıkalı S.A. ve Abdurrahman Apçin gözaltına alındı. İki zanlı, sorgularında Yılmaz’ı öldürdüklerini itiraf etti.

YARGITAY KARARA BAĞLADI


Dalaman Çayı’nın geçtiği Çaylı Mahallesi Bend Ağzı mevkisindeki Bereket Hidroelektrik Santralinde tüfekle öldürülen Yılmaz’ın cansız bedeni ve olayda kullanılan tüfek, ekiplerce bulundu. Süreç içerisinde gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A. ve ağabeyi Abdurrahman Apçi tutukluluk sürelerini tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.
Olayla ilgili olarak Yargıtay, 10 yıllık sürenin ardından davayı karara bağlayarak 16 Temmuz 2021’de olayın faillerinden Abdurrahman Apçin’in tutuklanmasına karar verirken, kardeşi ise cezaevinde kaldığı günler sebebiyle serbest bırakıldı.

DİDİM POLİSİ YAKALADI


Yargıtay’ın kararının açıklanmasının ardından Muğla İlamat ve İnfaz Bürosunca kasten adam öldürme suçundan 33 yıl hapis cezası bulunan ve hakkında aranması olan 39 yaşındaki Apçin’in 48 AEV 195 plaka araçla Didim’e geldiği tespit edildi. Didim Emniyeti aracın peşine düştü. Didim-Akbük uygulama noktasından geçen araç, Didim Emniyetince Denizköy kavşağında durduruldu. Apçin, emniyet güçlerince yakalanarak adli mercilere teslim edildi.