Kuyucak’ın Horsunlu mahallesinde yaşayan Ersen Eren, devlet desteğiyle girişimciliğe ilk adımını attı. Aydın’ın en önemli tarımsal ürünü olan inciri çikolatayla buluşturup draje üretmeye başlayan Eren, incir çikolata karışımı drajeyle fark yarattı. Ürün konseptine kuruyemiş ve meyveleri katarak çikolatalı draje ve renkli şeker imalatını sürdüren Eren, ham madde olarak dışarıdan aldığı çikolatayı kendi üretmek amacıyla KOSGEB’in sağladığı 100 bin lira destekle birlikte 1 milyon liralık yatırımla ekipmanlarını aldı. Tesisin günlük 60 ton çikolata üretme kapasitesine ulaşmasının ardından farklı yatırım alanlarına yönelen genç girişimci, kakaolu fındık kreması üreterek zincir marketlerde ‘nutchef’ markası ile raflardaki yerini aldı. Ürünün doğallığı ve damak tadıyla sektördeki ünlü firmalarla yarışır hale geldiğini belirten Eren, üretimin yüzde 50’sini yurt dışına yapmak için girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

EGE’DE TEK


Ege Bölgesi’nde firmasının kakaolu fındık kreması üretimi yapan tek firma olduğunu belirten Eren, “Çikolata hepimizin afiyetle tükettiği bir gıda ürünü. Aydın’ın doğal ürünü inciri çikolatayla buluşturup draje üretimen başladık. Çikolatalı draje özellikle çocuklar tarafından çok sevildi. Ardından kuruyemiş ve meyvelerden çikolatalı drajelerin üretimini yaptık. Ham madde olarak aldığımız çikolatanın üretimini kendim yapmaya karar verdikten sonra devletin hibe desteğine başvurdum. Aldığım hibeyle birlikte 1 milyon liralık yatırımla ekipmanlarımızı alıp a’dan z’ye çikolatayla ilgili üretebilecek her şeyi tesisimizde üretmeye başladık” dedi.

DOĞALLIĞIYLA FARK YARATTI


Kakaolu fındık kremasının her sofrada yer aldığı için bu sektöre yatırımını kaydırdığını dile getiren Eren, “Yaptığım pazar araştırmasında özellikle pandemi döneminde kakaolu fındık kremalarına talep arttığını gördüm. Kakaolu fındık kreması üretimine başladım. Karadenizli üreticilerden temin ettiğimiz fındıkları, üretimini kendimizin yaptığı kakao ile harmanlayıp tüketiciyle buluşturuyoruz. Henüz 6 aydır sektörde olmamıza rağmen 8 çeşidini yaptığımız ürünlerimize ciddi talep var. Market zincirlerde bilinen markalarla ciddi bir rekabet halindeyiz. Bizim ürünümüzün tercih edilmesinin başlıca sebebinin plam yağı yerine doğal ayçiçek yağını kullanıyor olmamız olduğunu düşünüyorum. Ukrayna, Rusya ve Arap ülkelerine ürünümüzü pazarlamaya yönelik girişimlerimiz var. Hedefimiz Aydın’ın doğal kakaolu fındık kremasını tüm dünyaya tattırmak” diye konuştu.