İncirliova'da düzenlenen 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü programında yaşanan 'İzmir Marşı' krizinin ardından, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, "İncirliova'ya çivi bile çakamayan zihniyet, siyasi şov peşine düşerek paçayı kurtarma peşine düştü" demişti. Millet İttifakı'ndan İncirliova Belediyesi'ni ilçeye hizmet etmemekle suçlayan Başkan Celbek'e, İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak cevap verdi. Yazılı açıklama yapan Başkan Alak, Celbek'i AK Parti'li Koçarlı Belediyesi'nin hizmetlerini sosyal medya hesabından paylaşması nedeniyle 'AKP Koçarlı İlçe Başkanı' olmakla eleştirdi.

“GERÇEKLER HER DAİM GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK”


İYİ Parti olarak eksiklerinin olabileceğini dile getiren Başkan Alak, "Genelde iktidar olmuş İYİ Parti, İncirliova ilçemizi modernize yapılaşma ve dönüşüm konusunda etkili yönetim anlayışı düşüncesinde olacaktır. Ama ‘İYİ Parti ve CHP İncirliova Millet İttifakı bir çivi bile çakmadı’ dersen yalan söylemiş, kul hakkına girmiş ve kendi siyasi beceriksizliğini gizlemeye çalışmış olduğunu ortaya çıkarmış olursun. Gerçekler her daim gün yüzüne çıkacaktır. ‘Çivi çakmadı’ dediğin İncirliova Millet İttifakı; 18 yıldır AKP iktidarının yönetici kadrolarının sorumluluğundaki sorumsuzlukları ile ilgileniyor" dedi.

“YAPTIĞINIZ AYIBI ÖZÜR DİLEYEREK KAPATMAYA ÇALIŞTINIZ”


İncirliova Belediyesi’nin okul ve camilere yönelik hizmetlerinden bahseden Başkan Alak, şunları kaydetti:
"Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tüm ilçe okullarımızın ihtiyaçlarını, imkansızlıklar içinde olmasına rağmen karşılamaya çalışıyor, sen ise AKP Koçarlı ilçe başkanı gibi Koçarlı Belediyesi’ne bakanlıktan tahsis edilen araçları ve Koçarlı Belediye Başkanı’nı sosyal medyada paylaşıyordun. Mesela, yine AKP iktidarının yönetici kadrolarının sorumluluğundaki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın envanterindeki camilerinin bakımıyla İncirliova Millet İttifakı maddi imkansızlıklara rağmen ilgileniyorken, siz ise caminin mavi, beyaz eski renklerine yeni boyanmış mavi beyaz renklerini İncirliova’da Yunan seviciliği ve Yunan köyü diye boy boy gazetelere manşet attırıp şov peşinde oy peşinde koşan AKP İncirliova İlçe Teşkilatı olarak tarihe geçtiniz. Sonra da yaptığınız ayıbı özür dileyerek kapatmaya çalıştınız. 10 yıldır Kızılcaköy’de biten sıcak asfaltı yaptıramadınız. İlçemizde depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen ve hükümet tarafından virane halde bırakılan eğitim yuvalarımız, okullarımız var. Bu beceriksizliğinizi gizlemeye çalışmış olduğunuz için bence kendinizle yüzleşmeli ve neden 31 Mart seçimlerinde vatandaşımızın size artık güvenmediğini idrak etmelisiniz.”

“İLÇEMİZE ASIL SİZ ÇİVİ ÇAKMADINIZ”


Başkan Celbek’in “18 yıldır iktidar olan AKP, İncirliova’da ne yapmış bu zamana kadar?” sorusuna cevap veremez durumda olduğunu, bundan dolayı da sustuğunu iddia eden Alak, “18 yıldır iktidar olan AKP, İncirliova ilçemize asıl siz çivi çakmamış, taş taş üstüne koymamışsınız, bir de tasarrufla ve hacizle boğuşan İncirliova Millet İttifakı’na taş atıyorsunuz. Allah var, gam yok” ifadelerini kullandı.

“SÖYLEMENİZ GEREKENLERİ YUTTUNUZ”


MHP’li Gürşat Kale‘ye Cumhur İttifakı kurulmadan önce söylediğiniz; ‘Satmadık yer bırakmadınız’ ve daha bunun gibi bir çok sözünüz ve eleştiriniz olmasına rağmen söylediklerinizi yutmuş olmanıza ve Cumhur İttifakı içinde doğruları haykıramadığınızı ve söylemeniz gerekenleri yuttuğunuzu neden anlatmıyorsunuz?” diyen Alak, yalan siyaset anlayışının kendisine göre olmadığını, doğruları korkmadan cesurca ifade etmenin görevi olduğunu söyledi.
Alak, Başkan Celbek’in yönetim zafiyeti yaşadığını, beceriksizliğini kendi yönetiminde bile konuşmaya başladığını iddia etti.

HİBE ARAÇ İSTEDİ


İncirliova Belediyesi’nin hacizlerle boğuştuğunu, yeterli ve modernize ekipmanlı makine parkı olmadığını dile getiren Alak, Başkan Celbek’ten Koçarlı Belediyesi’ne bakanlıktan hibe edilen araçlardan İncirliova Belediyesi’ne de verilmesini sağlamasını istedi.
Başkan Alak, sözlerini şöyle tamamladı: “Hibe araçlardan İncirliova Belediyemize de gelmesini sağla ki samimiyetini ilk önce kendin sonra da bizler inanalım. İncirliovalı hemşerilerimiz kör değil. Bizim sevdamız İncirliova, yaşadığımız yer İncirliova. Sizin de öyleyse ilk bu icraatı yap biz de alkışlayalım. Hodri meydan.”