Türkiye’de 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kabul edilen günde Nazilli’de şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. 5. yıl dönümü nedeniyle yapılan etkinliklerde protokol ve vatandaşlar şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Okunan Kur’an-Kerim ve duaların ardından şehit mezarlarına karanfiller konuldu.
Eğriboyun Mezarlığı’ndaki şehitler için anma töreni etkinliğine Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ve yönetimi, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, kurum müdürleri, Kore gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan Kur’an-Kerim ve duaların ardından şehit mezarlarına karanfiller koyuldu.

“ALLAH TEKRAR BÖYLE GÜNLER YAŞATMASIN ”


“Dimdik duran milletimize şükranlarımı sunuyorum” diyen Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Bugün FETÖ terör örgütünün hain saldırısının 5. yıl dönümü. Bize bu hain kalkışmada tankların, silahların karşısında dimdik duran milletimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Allah bize tekrar böyle günler yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

“ZORLU GÜNLER TEKRAR YAŞANMASIN”


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki zorlukları güçlükleri birlik ve beraberlik içerisinde aşmıştır. 15 Temmuz da bunlardan bir örneğidir. Nasıl Çanakkale gibi, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi zor günlerde bir araya geldiysek, 15 Temmuz’da da devletine, milletine, varlığına yapılan bu tehdide son vermiştir. Ülkemizin bu zorlu günleri tekrar yaşamamasını diliyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

ETKİNLİKLER AKŞAM DA SÜRECEK


Nazilli’de 15 Temmuz anma etkinlikleri akşam düzenlenecek bir takım etkinliklerle devam edecek. Akşam düzenlenecek program Belediye Meydanı’nda saat 20.00’de mehteran gösterisi ile başlayacak, ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı ve Kuran’ı Kerim okunması, protokol konuşmaları, ödül töreni ve eserlerin okunması, 15 Temmuz belgeselinin gösterimi, tüm Türkiye’de selaların aynı anda okunması, son olarak İlçe Müftütü Selami Bayrakçı tarafından şehitler için dualar okunmasının ardından gece boyu demokrasi nöbeti tutulması ile ekinlik sona erecek.