Tüm insanlığa hitaben indirilen ve tüm dünyadaki Müslümanların kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitap olarak kabul ediliyor. Geçerliliğini hiçbir zaman yitirmeyen ve yitirmeyecek olan Kur’an-ı Kerim, onu öğrenen ve okuyanlar için birçok fazilet barındırıyor. Dine bağlı olma ve maneviyatı güçlendirme anlamına gelen diyanet Kur’an-ı Kerim okuyarak korunuyor. Taha suresinin 113. Ayeti olan “İşte biz böylece onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik” ayetinde de bildirildiği gibi, Kur’an-ı Kerim Arapça dilinde indiriliyor. Kur’an okumak, kişiye Allahü Teala’nın sözlerini doğrudan dinleme fırsatı sunuyor. Kur’an öğrenmek, özellikle de Arapça Kur’an okumayı öğrenmek, kişiye hem sevap hem de yüksek bir manevi tatmin kazandırıyor. Yüzyıllar boyunca Müslümanlar tarafından Allah’ın kelâmı olarak kabul edilen Kur’an dinlemek de, bir o kadar faydalı ve faziletli görülüyor. Bir ibadet olarak Kuran okumak kadar, Kur’an-ı Kerim Türkçe mealini okumak ve anlamak da Müslümanlar için büyük önem taşıyor. Avrupa’nın en büyük İslami ürün pazarı Minber, geniş İslami ürün koleksiyonunda en kapsamlı Kur’an-ı Kerim meallerine de yer veriyor.

Kur’an-ı Kerim Meali Nasıl Okunmalı?

Aslen Arapça dilinde vahiy edilen Kur’an-ı Kerim, dünyanın her yerinde Müslümanlar tarafından anlaşılmayı bekliyor. Bunun için yüzlerce yıl boyunca hazırlanmış pek çok Kur’an meali ve tefsiri bulunuyor. Kur’an-ı Kerim meali çeşitlerinin her biri, Allahü Teala’nın mesajlarını ve İslamiyet’i daha iyi anlama ve uygulama amacı taşıyor. Kur’an meali okumak, aslını okumanın yerine geçmese de pek çok fazilet barındırıyor. İslamiyeti hakkıyla yaşamak için sünnet ve fıkıh bilgisine sahip olmak kadar Türkçe Kur’an-ı Kerim okumak da gerekiyor. Kur’an-ı Kerim meali okumak, kişinin doğru yolu bulmasına yardımcı oluyor. Kur’an-ı Kerim Türkçe meali okurken ise şu noktalara dikkat etmek gerekiyor:
  1. Kur’an meali okurken tüm önyargılarımızdan arınmalıyız ve zihnimizi tamamen açmalıyız.
  2. Kur’an-ı Kerim mealini okurken kendimizi düşünmeli ve bu ayetlerin bize hitap ettiğini bilmeliyiz.
  3. Kur’an-ı Kerim’de ayetlerde geçen emirleri ve yasakları kendimiz ve davranışlarımız ile kıyaslamalıyız. Yanlışlarımızın farkına varmaya hazır olmalıyız.
  4. Kur’an-ı Kerim Türkçe mealini araştırarak ve hadis-i şeriflere danışarak okumalıyız.
  5. Kur’an mealini kendi hayatımızda uygulamak ve İslamiyeti daha doğru yaşamak için okumalıyız.

Kur’an-ı Kerim Türkçe Meali ve Diğer Dillerde Mealleri

Avrupa’nın İslami ürün marketi Minber, Kur’an-ı Kerim kategorisi içerisinde Avrupa’da yaşayan Müslümanlar için pek çok farklı dilde Kur’an-ı Kerim mealine yer veriyor. Minber sayesinde Kur’an-ı Kerim Türkçe mealinin yanı sıra diğer dillerdeki meal çeşitlerine de, Avrupa’da yaşayan Müslümanlar tarafından kolayca ulaşılabiliyor. Kendi dilinde Kur’an-ı Kerim çeşitleri ile birlikte Türkçe, Almanca, İspanyolca ve Fransızca gibi pek çok farklı dilde Kur’an meali, Minber’in online mağazasında sizleri bekliyor.