Ankara'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Aydın yatırımlarına ilişkin protokol töreni düzenlendi. Bakan Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı törende, Koçarlı'da hayata geçecek spor yatırımları için protokole imza atan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, KYK Koçarlı Yurt Projesi'nin de takibini yaptı. Özellikle esnaflardan minibüsçülerin yapılmasını dört gözle bekledikleri 560 kişilik yurt projesi için Başkan Kaplan, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’i makamında ziyaret etti. Proje ile ilgili bilgi aldığı ziyaretin ardından, açıklamalarda bulunan Başkan Kaplan, KYK Yurdu Statik projesinde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

“İHALE EN KISA ZAMANDA YAPILACAK”

Geçen yıl ağustos ayında, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan Koçarlı KYK Yurdu’nun yeni projesinin ocak ayında onaylandığını hatırlatan Başkan Kaplan, "Kız ve erkek öğrencilerimiz için 560 kişilik kapasiteye sahip KYK Yurdumuz, ilçemizde yepyeni çehresiyle yükselecek. Mevcut binanın yıkılması ve yeni bina yapım çalışmaları ile ilgili ihale önümüzdeki günlerde yapılacak. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek yurdumuzun en kısa zamanda ihalesinin gerçekleşmesinin ardından bu yıl içinde ilk kazmanın vurulması planlanıyor. KYK yurdumuzun şimdiden ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Başkan Kaplan, destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a, AK Parti Aydın milletvekilleri ve İl Başkanı Ömer Özmen’e teşekkür etti.