Didim’de Hisar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi iki katlı binanın Aralık ayında etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle duvarı yıkılmıştı. Yıkılan duvarın aslına uygun olarak restore edilip yeniden canlandırılması için mahalle muhtarı Bahri Aşık’ın yetkililere çağrı yapmasının ardından Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçip incelemelerde bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde Didim’e gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer, İlçe Kaymakamı Halil Avşar ile birlikte tarihi yapıda incelemelerde bulundu.
İki katlı tarihi yapının kullanımının Kültür ve Turizm Bakanlığında olduğu, Bakanlığın binayı Hazineye devretmesinin ardından binanın aslına uygun olarak yapılması için Aydın Valiliğine bağlı Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) devredileceği öğrenildi.
Binayla ilgili olarak resmi sürecin başladığı öğrenilirken binanın YİKOB’a devrinin ardından ihaleye çıkılacağı ve çalışmaların başlatılacağı öğrenildi. Resmi sürecin ne zaman tamamlanacağı konusunda tarih verilmezken, Didim Kaymakamlığının konuyu takip ettiği öğrenildi.