MHP İl binasında toplantı düzenleyen Başkan Alıcık, gündemdeki konularla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamasına Amasya Genelgesi’nin 102. Yılını kutladığını ifade ederek başlayan Alıcık, Aydınlıların amaç ve arzusu doğrultusundaki konulara kafa yorduklarını söyledi. Aydın ile ilgili her gündem maddesi üzerinde sabırla ve akılla düşündüklerini dile getiren Alıcık, “Bugünü kurtarmak uğruna yarınları kundaklayanlara inat; bana ne demiyoruz, aman sen de yılgınlığıyla başımızı kuma gömmüyoruz, duyarsızlık göstermiyoruz. Cumhur İttifakı disiplininde Aydın Sevdamızla, yolumuza inançla ve azimle devam ediyoruz” diye konuştu.

ESNAFIMIZA EFE ARMAĞANI OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisine esnafla ilgili önerge verdiklerini kaydeden Alıcık, “Salgının ekonomik olarak en çok etkilediği, İlimiz sınırları içerisinde yer alan ve Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan işyeri ve işletmelere (Kahvehane, kafe, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerler; okul kantinleri, internet kafe, lunaparklar, hamam, halı saha, spor salonu, bilardo ve oyun salonları, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta, restoran, düğün salonu, fotoğrafçı, müzisyen ve benzeri işyeri ve işletmeleri), 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanılarak, faal olarak çalışan işletmelere tek sefere mahsus olmak üzere ve bin TL’den az olmamak koşuluyla, nakdi yardımda bulunulması teklifimizin bütçe komisyonunda olumlu sonuçlanmasını ve esnaflarımıza çam sakızı, efe armağanı olmasını diliyorum. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu merkezi yönetimi adres göstererek esnaf hemşerilerimize bakış açısını ortaya koymuştur” dedi.

DENİZLİ’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Alıcık, “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 'esnafa bir defaya mahsus 1.5 milyon lira vereceğiz. Esnaftan emlak parası, su parasını yüzde 90 azaltacağız ve kendi dükkanlarımızdan kira almayacağız' demiş. Aynı şekilde CHP’li Merkezefendi Belediyesi esnaftan belirtilen konularda ücret almayacağını açıkladı. Bunu Aydın’da beklemek bizim hakkımızdır. Vergimizi veriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi güçlü bir belediye. Güçlü olduğunu lafta değil esnafın yanında olarak göstermeli. Sözde değil icraatta göstermeli. Teklifimiz Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçeceğini inanıyorum. Salgınla mücadelede herkesin imkanları nispetinde bir şeyler yaptığı bu dönemde bu yaklaşımı anlamak mümkün değildir. Tüm belediyeler gibi, CHP’li birçok belediyenin bu zor süreçte yaptığı çalışmaları bilmemesi mümkün değildir. Sayın başkana hemşerilik temelli bir yaklaşımı tavsiye ediyorum” diyerek esnafa bu zorlu süreçte sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

“BİRİLERİ KAVGA ETSİN, BİZ KUCAKLAŞACAĞIZ”

“Güzelhisar Aydın'ımızın gelişmesine, hemşerilerimizin yararına olan her çalışmada destek olacağımızı yinelemek isterim” diyen Alıcık, zor günlerin biteceğini, zorlukları elbirliği ile aşılacağını vurguladı. Kavga siyaseti izlemediklerinin de altını çizen Alıcık, şöyle konuştu: “Aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim ile huzur gelecek. Güzelhisar Aydın Kentimiz ve Efe yürekli hemşerilerimin huzuru için varız, huzuru sağlamak için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Varsın birileri kavga etsin, biz kucaklaşacağız.Varsın birileri çıkar hesabı yapsın, biz hemşerimizle gönül köprüleri kuracağız.Varsın birileri dedikoduya, fitneye, fesada payanda olsun, biz Cennet Aydın Kentimizin sesi, mazlumların nefesi, gariplerin yol arkadaşı, şehit analarının dert ortağı, kahraman efelerimizin tercümanı olacağız.”

CUMHUR İTTİFAKI İLE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Cumhur İttifakı ile güçlü Türkiye için çalıştıklarını da söyleyen Alıcık, “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in emanetini emin kılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin inşaa ettiği Cumhur İttifakı ile güçlü Türkiye, mutlu Türk Milleti için çalışıyoruz. Siyasi görüşü, ideolojik aidiyeti, anasının dili, mezhebi, yöresi ve kökeni ne olursa olsun Aydın Kentimizde yaşayan herkese başarılı, bereketli, sağlıklı günler diliyorum” şeklinde konuştu.