Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, son dönemde özellikle döviz kurunda yaşanan artış, Aydın’da yaşayan vatandaşları da olumsuz etkiledi. Özellikle yurtdışından ithal edilen ürünler, yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Bu ürünlerin başında gelen cep telefonları, fiyatlarıyla kentteki vatandaşın bütçesini oldukça zorluyor. Aydınlılar, sıfır telefon fiyatların yükselmesiyle arızalanan telefonlarını tamir ettiriyor. Arızalanan mevcut telefonlarını tamir ettiren vatandaşlar, esnafa adeta can suyu oluyor.

Başkan Arıcı CHP milletvekillerini ağırladı Başkan Arıcı CHP milletvekillerini ağırladı

“İŞLERİMİZ ARTTI”

Efeler ilçesindeki Sevgi Yolu’nda telefon tamirciliği yapan Ömer Çağlar Sürer, “20 yıldır telefon tamirciliği yapıyorum. Son dönemde piyasa şartları belli. Sıfır telefon fiyatları çok arttı. Bu artış vatandaşları olumsuz etkiledi. Geçmiş dönemde sık sık telefonlarını yenileyen vatandaşların sayısı güç geçtikçe düşüyor. Bundan dolayı vatandaşlar, telefonları arıza yaptığında sıfırını almak yerine artık tamire getiriyor. Tamir ettirerek telefonlarını kullanmaya devam ediyorlar. Bu durum da bizim işlerimizi olumlu anlamda etkiledi. İşlerimiz arttı. Ayrıca bunun yanında ikinci el telefon satışları da iyi durumda.” ifadelerini kullandı.
Sürer, vatandaşların telefonlarını daha muhafaza etmek için kılıf ve önlü arkalı koruma amaçlı jelatin satın aldığını da söyledi.

Fiyatlarin Yukselmesi En Cok Onlari Mutlu Etti 465009 C694F51Fd622358131D2448F340E712A

Editör: Cemre UZUN