Aydın’da geçen Şubat ayında emekli askeri personel tarafından kurulan Doksanikililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sınavlara hazırlanan gençler için eğitim projesini hayata geçirdi. Polis okulu, askeri okul, bekçilik, Milli Savunma Üniversitesi ve spor okullarına girmek isteyen gençlerin hazırlandığı fiziki yeterlilik sınavı için eğitim verecek. Efeler ilçesindeki Kardeşköy Atletizm Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan eğitimlerde etap etap gençler sınava en iyi şekilde hazırlanacak. Fiziki yeterlilik sınavının ardından Doksanikililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sözlü mülakat sınavına yönelik öğrencilere eğitim verecek. Derneğin vereceği fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat eğitimleriyle öğrenciler, sınavlara hazır bir şekilde girecek.

8 ETAPTA EĞİTİM VERECEK


Fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat eğitimleri hakkında bilgiler veren Doksanikililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Aydeniz, “Polis okulu sınavlarına girecek olan askeri okullar, Milli Savunma Üniversitesi’ne girecek olanlar, bekçiliğe girmek isteyenler, spor okulları ve akademilerinin beden eğitimi ile ilgili bütün imtihanlarından biz hazırlık kursu vereceğiz. Stadyumda öğrenci kardeşlerimizi fiziki yeterlilik sınavına en iyi şekilde hazırlayacağız. Buradaki eğitim 8 etaptan oluşuyor. Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla sıçrama, lastik içerisinden geçme, ağırlık taşıma, sağlık topu dokunma hareketi, takla atma, slalom koşu, engel altından ve üstünden geçme ve son olarak parkuru tamamlama deparı etabı. Bu her etabı biz 5’er gün olarak düşünüyoruz. 40 günde bitirebilirler diye düşünüyoruz ancak o kişinin kendi kabiliyetine bağlı bir durum. Belki daha önce de bitirebilir.” dedi.

“MÜLAKAT MASASI KURACAĞIZ”


Aynı zamanda gazi olan Başkan Aydeniz, öğrencileri en iyi şekilde sınavlara hazırlayacaklarını belirterek “Kaç kişi bize müracaat ederse biz o kişi sayısıyla eğitimlerimize başlayacağız. Gelen kişiye göre hafta saat olarak eğitim yapacağız. Biz gelen kursiyerlere güç kazandırma eğitimleri de vereceğiz ki parkuru zorlanmadan geçebilsinler. Ücretler saat üzerinden alınacak. Parkur etabıyla saat başlayacak. Biz bu arkadaşımızı gönderdiğimizde ben bu parkuru biliyorum diyecek. Bu durumda kendisine büyük bir avantaj sağlayacak. Bizim bir farkımız da şu olacak. Her öğrencinin çekince yaşadığı mülakat masası kuracağız. Sporu çok güzel geçiyor ancak mülakat masasına geldiğinde yani sözlü sınavda bütün her şey istediği gibi gitmiyor. Çünkü oradan korkuyor. Genelde mülakatta kaybediyorlar. Mülakatta yaptığı küçük bir kelime hatası, duruş hatası ya da hitap hatası elenmesine neden oluyor. Biz bu hataları yapmaması için arkadaşımıza eğitim vereceğiz.” diye konuştu.

“SAĞLIK RAPORU İSTİYORUZ”


Eğitimlere katılacak olan öğrencilerden bir takım belgeler istediklerini söyleyen Başkan Aydeniz, “Eğitimlere katılacak olan öğrencilerimizden sağlık ocaklarından alacakları sağlık raporu, adli sicil kaydı ve kimlik fotokopisi istiyoruz. Bizim vereceğimiz kayıt formunu doldurmalarını isteyeceğiz. Sağlık raporunu mutlaka istiyoruz. Bu parkur güce ve hıza dayalı bir parkur. Bu parkuru aşmak için öğrenci epey bir efor sarf edecek. Sağlıklı şartları elvermiyorsa ben onu parkura sokamam. Sağlık raporuyla giriş kayıtlarını yapacağız. Her şey yasal olacak. Eğitimleri devre arkadaşımız Hüseyin Çınar, Öğretmen Yardımcımız Cavit Sağlam verecek. İlk etapta iki personeli görevlendirdik. Öğrencilerimizin sayısına göre öğretmen arkadaşlarımızın sayısını arttıracağız.” şeklinde konuştu.

“BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ AKTARMAK İSTİYORUZ”


Bu projenin çıkış amacı hakkında bilgiler veren Başkan Aydeniz, “Bu fikir şuradan çıktı. Biz askeri okullara girerken kimse bize yardımcı olmadı. Biz kendi çabalarımızla başarılı olduk. Spor testlerine kendimiz o dönem boş arazilerde çalışarak hazırlandık. Mülakat masasını bilmezdik. İlk kez çıktığımızda zorluk yaşadık. Şimdiki öğrencilerin avantajı şu, bizler askeri personel olarak bunları bilen insanlarız. Bilgilerimizi ve tecrübelerimizi yeni yetişecek olan asker ve polis arkadaşlarımıza aktarmak. Bu onlar için gerçekten avantaj olacak. Bizler beden eğitimi öğretmeni değiliz. Bizler bu işi yapan kişileriz. Hayatımız spor ve askerle geçtiği için bu işi bilen insanlarız. Diğer arkadaşlar yaptığı zaman bizim vereceğimiz bilgileri veremezler. Mülakat masası kuramazlar. Biz bu fiziki yeterlilik ve mülakat masası ile öğrencilerimizi sınavlara en iyi şekilde hazırlayacağız.” dedi. Eğitimlerle ilgili bastırdıkları afişleri cadde ve sokaklara asacaklarını belirten Aydeniz, “Afişlerin yanı sıra sosyal medya hesabımızdan paylaşacağız. Ayrıca dernek başkanı olarak bana 0541 480 04 35, sınav kurulu üyemiz Murat Duman’a 0505 224 48 23, kurul üyemiz Bülent Türkmen’e 0505 389 06 39, öğretmen yardımcımız Cavit Sağlam’a 0546 683 00 51 ve Hüseyin Çınar’a 0505 717 44 68 bu numaralarından kayıt için bizlere ulaşabilirler. Projemiz ortaklarından Efeler Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm gençleri bekliyoruz. Ayrıca Aydın bu proje için pilot bölge olup tüm ülke çapında ki dernek üyesi devre arkadaşlarımızın katkısıyla ülke genelinde bu hizmeti vereceğiz.” diye konuştu.