Türk Kızılay 2007 yılından bu yana yürüttüğü Kurbanda Kızılay Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban etleri ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerin kurban vekâletlerinden elde edilen etler, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

HEDEF 500 BAĞIŞ


“Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan, hilal olsun Türkiye!” ana temasıyla kurban bağışı kabule başladıklarını belirten Mezkit “Bu yıl Aydın ilindeki kurban bağışı hedefimiz 500 adettir. Geçen yıl ki yurtiçi vekâletlerle Aydınlı hayırseverlerin bağışladığı kurbanlardan 14 bin 788 kıyma ve kavurma yapıldı. Bunları Buharkent’ten Didim’, Karacasu’dan Kapuzlu ilçelerine kadar nerede bir ihtiyaç sahibi varsa onların evlerine yıl boyu et girmesini sağladık. Onun için diyoruz ki kurban vekâletinizi Kızılay’a verin, usulüne uygun olarak kesilen kurbanınız yıl boyu sofralara bereket olsun. Aydınlı hayırseverlerimiz çok duyarlı, geçen yılki hassasiyeti bu yıl daha fazla göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

20 ÜLKEYİ BEREKETLENDİRECEK


Türk Kızılay’ının 2021 yılı kurban bedelleri yurt içi ve yurt dışı 1050 TL olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Mezkit “Türk Kızılay, 2021 yılı vekâletle kurban kesim kampanyası için çalışmalarını başlattı. Kampanya kapsamında Kızılay, vekâletle keseceği kurbanlarla yurt içinde 2 milyon 240 bin, yurt dışında ise 2.5 milyon olmak üzere yaklaşık 5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Yurt içinde yaklaşık 52.500, yurtdışında ise 100.000 olmak üzere toplam 152.500 hisse kurban kesimi yapılacak. Kurbanlar 20 ülkede ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirecek” ifadelerini kullandı.

4 TAKSİT İMKÂNI

Mezkit ayrıca bağışların 168 Çağrı Merkezi ve Türk Kızılay resmi internet sitesinden de yapılabileceğini belirterek, Online Kurban Bağışların peşin fiyatına 4 taksit imkânı da sunulduğunu sözlerine ekledi. Vekalet kurbanlarının İslami kuralına uygun kesildiğini ifade eden Mezkit şunları söyledi: “ Büyükbaş kurbanlıklarınız İslami şartlara uygun biçimde kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Bütün kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Büyükbaş kurbanların etleri çağdaş tesislerde kıyma ve kuşbaşı olarak konserveleniyor. Bütün yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor” diyerek vatandaşları kurban bağışına davet etti.