Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında aşçılık öğrencileri tarafından yapılan yemekler, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik, Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şap ve okul öğretmenlerine sergilendi.

"GENİŞ VE NİTELİKLİ BİR BİNA İSTİYORUZ"


Yapılan yemeklerin sunumu öncesi konuşma yapan Okul Müdürü Hüseyin Şap, okul binasının yetersiz olduğunu ve yeni bina taleplerinin olduğunu belirtti. Şap, “2018’den bu yana ortaokul ve lise 9.sınıfa tanıtım ziyaretleri yapamıyoruz. Talep olduğu takdirde tıkanacağız. Okul bünyesinde bulunan mutfak endüstriyel değil normal mutfak tipi. Yerimiz olmadığı için sınavlara 3 öğrenciden fazla alamıyoruz. Devlet büyüklerimizin de dediği gibi mesleki eğitimi geliştirip, yaymamız gerekiyor. Okulumuzda 10 alan 28 dalda eğitim veriyoruz. Derslerde sadece teorik eğitimleri işleyebiliyoruz. Pratik eğitimler için de alanımız yok. Öğrencilerimiz pratik eğitimlerini iş yerlerinde alabiliyoruz. Daha geniş ve nitelikli bir bina istiyoruz.” dedi.

“EĞİTİMİN İYİ NOKTALARA GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ise, Didim’in her geçen gün büyüdüğünü belirterek, “Bu büyümenin sancıları bize de oluyor. Bizler her geçen gün Didim eğitimine bir katkı yapmak için bayağı çaba gösteriyoruz. Gerek Milli Eğitim'de gerek bakanlıkla çalışmalarımız devam ediyor. Didim büyüyor ve çok hızlı gelişiyor. Yani birçok şeyi de sadece diğer alanlarda neyimiz var bizim ihtiyaçlarımız var. Sadece milli eğitim alanında değil yani diğer sektörlere de ihtiyacımız var. 7 gün 24 saat görevimizin başındayız. Milli Eğitim Müdürü olarak da buradaki eğitim faaliyetlerinin en iyi noktaya gelmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları yemek sunumları davetlilere takdim edilerek, beğenisine sunuldu.