Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Aydın’ı ziyaret ederek partilileriyle buluştu. Türkiye Değişim Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan ve partililer tarafından karşılanan Sarıgül, partisinin çalışmaları, hedefleri ve ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Efeler ilçesindeki toplantıda ilk konuşan Türkiye Değişim Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan ise Genel Başkanları Sarıgül’ü Aydın’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydederek “Hep beraber Aydın’da güzel işler yapacağız. Aydın’da değişim başladı. Güzel çalışmalarımız var. Allah nasip ederse 17 ilçemizden 6’sını hazırlayıp kongrelerimizi başlatacağız. Ardından il kongremizi gerçekleştirip büyük kurultaya hak kazanmak istiyoruz.” diye konuştu.

“ÖNCE DEVLETİMİZİ, SONRA PARTİMİZİ DÜŞÜNÜRÜZ”


Tüm Türkiye’yi kucaklayacaklarını ifade eden Sarıgül, “Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetimizin değerlerini geliştirip güçlendiren, inançlara saygılı, laikliği her zaman savunan, üretimi destekleyen, alın teri ve emeğin yanında olan, evrensel hukuk kurallarına saygı gösteren, hudut ve bayrak birliği diyen Türkiye Cumhuriyetimizin en demokratik kitle partisiyiz. Türkiye Değişim Partisi, bir düşünce reformu yapmıştır. Türkiye Değişim Partisi olarak biz asla sağın ve solun bekçisi değiliz. Biz sağ ve sol elimizi birleştiriyoruz. Vicdan, merhamet diyen ulusal birlik diyen bütün yurttaşlarımızı, Türkiye Değişim Partisi’nde giderek kucaklıyoruz. Partimiz, giderek 10’lardan 100’lere çıktı, 100’lerden 1000’lere çıktı. İnşallah önümüzdeki gün ve yıllarda, milyonlara çıkacak. Türkiye Değişim Partisi önce devletimizi düşünür, sonra partimizi düşünür. Bizim için önce devletimiz önemli. Devletimizin varlığını her şeyin üzerinde tutarız. Devletimize katil diyenlerle, polisimize faşist diyenlerle bizim asla işimiz olmaz. Biz devletimize, emniyetimize ve Mehmetçiklerimize asla laf söyletmeyiz. Türkiye’nin en demokratik kitle partisi diyoruz. Delege oyunlarını bozduk. Delege ağalığına son verdik. Delege hesaplarını bozduk. Bir genel başkan partiye kayıtlı üyelerine güvenemiyorsa, millete nasıl güvenecek. O nedenle genel başkanı partiye kayıtlı üyeler seçiyor. Bir genel başkan, iki genel seçim partisini iktidara taşıyamıyorsa otomatikman o görevi başka bir arkadaşa bırakıyor. Genel başkan koltukları zaman tüketme yeri, hava atma, caka satma yeri değil, genel başkan koltukları hizmet üretme yeri, proje üretme yeri ve cennet vatanımıza hizmet etme yeridir.” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR MÜHRÜNÜ TESLİM ALMAYA GİDİYORUZ”


Türkiye Değişim Partisi’nin ana görevinin millete hizmet etmek olduğunu belirten Sarıgül, “Önümüzdeki yıllarda partimizin bayrağı Aydın’da en iyi şekilde dalgalanacak. Allah’ın izniyle yurttaşlarımın desteğiyle Aydın ve Ege Bölgesi’nde teşkilatta görev alan arkadaşlarımızın iki tane görevi var. Birinci görevimiz, atalarımızın, dedelerimizin, ecdadlarımızın bize bıraktığı ay-yıldızlı bayrağımızı Almanya, Fransa ve İngiltere’nin önüne çekmek, ikinci görevimiz ise hudut ve bayrak birliği diyen devletimizin bölünmez bütünlüğünü savunan, inançlara saygılı, laikliği her zaman ön planda tutan Atatürk milliyetçiliğini kendisine şiar edinmiş Türkiye Değişim Partisi bayrağını Ankara’nın burçlarına dikmek. Çünkü biz, Ankara’ya cesur, emin, güçlü adımlarla her geçen gün daha da fazla yaklaşıyoruz. Biz Ankara’ya zaman tüketmeye değil, Ankara’ya hizmet üretmeye gidiyoruz. Ankara’ya AK Parti’den iktidarın mührünü teslim almaya gidiyoruz.” dedi.

“TAM DEMOKRASİ DİYORUZ”


Geçmişte siyaset yapan Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ı rahmet ve sevgiyle yad ettiklerini söyleyen Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi, siyasetin yapılış şeklini değiştirecek. Siyasetin söylem şeklini değiştirecek. Biz tam demokrasi diyoruz. Partimizdeki herkesin genel başkan olma imkanı var. Partimiz Ahmet’in, Mehmet’in partisi değil, bütün yurttaşlarımızın partisi olacak. Türkiye’de tabana yayılan tek parti, Türkiye’de görüşlerini, düşüncelerini daha parti kurulurken bunları tüzüğümüzle kayıt altına alan tek parti.” diye konuştu.

“PARTİMİZ YAVAŞ YAVAŞ DOĞUYOR”


İnsanların, esnafın, alın teri ve emeğin, kadın ve gençlerin mutlu olmadığını kaydeden Sarıgül, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “İttifakları ilk turda alsa doğru bulmuyorum. İttifaklar bugünkü iktidar partisinin işine yarar. Artık Türkiye’de değişim zamanı. Değişimin zamanı gelmiştir. AK Parti’nin gitme vakti gelmiştir. O anahtarı alacak olan da en saygılı ve sevgili toplumun her kesimini kucaklayacak intikam duygularıyla değil vatanımızın bölünmez bütünlüğünü en iyi savunan parti Türkiye Değişim Partisi’dir. İlk turda kendi adayımızı çıkaracağız. Biz öyle bir aday çıkaracağız ki bilgisiyle becerisiyle tecrübesiyle, örfüyle, töresiyle, gelenekleriyle bütün yurttaşlarımızı kucaklayacak. Türkiye’de yüzde 18-24 arasında kararsız oy var diyorlar. Onlar kararsız değil, onlar kararını vermiş iktidara güle güle diyor, muhalefete de biz size güvenmiyoruz diyorlar. Onlar yüzen oy değil, onlar küsen oy. İnşallah o yüzde 20’ler bizimle beraber buluşacak. Biz sadece bize oy verenlerin hak ve hukuklarını savunmayacağız, bize oy vermeyen yurttaşlarımızın da hak ve hukuklarını savunacağız. Türkiye’yi bütünüyle kucaklayacak, Türkiye’mizi mutlu edecek parti Türkiye Değişim Partimiz yavaş yavaş doğuyor” şeklinde konuştu.
Türkiye için başkanlık sisteminin şu an için çok erken olduğunu belirten Sarıgül, partisinin iktidarında eğitime öncelik vereceklerini, ekonomik anlamda önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.