Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın'da havaların ısınması ile birlikte tarımsal faaliyetler arttı. Çiftçilerin bağ, bahçe ve tarla işlerinde en büyük yardımcısı da yine traktörler oldu. Traktörlerin devrilmesi veya takla atması sonucu meydana gelen kazalarda ise can kayıpları yaşanmaya başladı.

"YAŞAM BOŞLUĞU OLUŞTURUYOR"

Koçarlı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, çiftçilere can güvenlikleri için traktörlerine koruma demiri taktırmalarını tavsiye etti. Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Değerli çiftçilerimiz son günlerde ilimizde meydana gelen traktör kazalarında devrilme ve takla atama sonucu can kayıpları yaşanmaktadır, can güvenliğiniz için traktör koruma çerçevesini mutlaka taktıralım. Koruma çerçevesinin trafik kazası esnasında yaşam boşluğu oluşturduğunu unutmayalım" denildi.

“HAYAT KURTARIYOR”

1980 yıllardan sonra üretilen traktörlerin koruma demiri takılmaya uygun olduğunu dile getiren Başkan Kendirlioğlu da, "İmkanı olan çiftçilerimize, traktörlerine koruma demiri taktırmalarını tavsiye ediyoruz. Olası bir kaza anında, koruma demiri traktör sürücüsü ve yanında bulunan kişilerin hayatta kalmalarına yardımcı oluyor. Koruma demiri de aynı emniyet kemeri gibi hayat kurtarıyor" ifadelerini kullandı.