Söke Belediye Meclisi’nin 1 Nisan’da gerçekleştirilen toplantısında encümen üyeliği seçimi de yapıldı. Encümene CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı, İYİ Parti'li Adem Efe'yi, MHP ve AK Parti'nin kurduğu Cumhur İttifakı da AK Parti'li Hasan Turan'ı aday gösterdi. Yapılan gizli oylama sonucunda encümen üyeliğine, CHP'li meclis üyelerinin bir kısmının grup kararına aykırı olarak destekledikleri Turan'ın seçilmesi, Millet İttifakı'nı gerdi. İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Söke halkına seslenen Başkan Çelikez, Aydın’da Millet İttifakı olarak girdikleri 2019 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir ve 10 ilçe belediye başkanlığını kazandıklarını hatırlattı.

“BÜYÜK İTİNA GÖSTERDİK”

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti arasında ortak yönetme anlayışı ve iş birliği tesis edildiğini, bu iş birliğinin de bugüne kadar uyumlu bir şekilde devam ettiğini dile getiren Çelikez, "İYİ Parti olarak gerek Söke Belediye Başkanımız Sayın Levent Tuncel, gerekse Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile ortak akla dayalı bir sürecin yürütülmesine büyük itina gösterdik. Zaman zaman bu iş birliğini zedelemeye yönelik dahili ve harici hamleler olsa da, bu hamleler bertaraf edilmiştir" dedi.

“İTTİFAKA OY VEREN SEÇMENE İHANET”

Encümen üyeliği seçimine işaret eden Başkan Çelikez, sözlerine şöyle devam etti: "Mecliste gizli oylama ile yapılan encümen üyeliği seçiminde isimleri herkesçe bilinen bazı CHP’li meclis üyeleri grup kararına rağmen İYİ Parti encümen üyesi adayı Adem Efe’ye değil de Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayına oy vermişlerdir. Sonuç olarak Millet İttifakı ruhuna aykırı şekilde encümen üyeliğine 5 CHP’li meclis üyesinin grup kararına uymaması sonucunda AKP’li üye seçilmiştir. Bu sonuç Millet İttifakı’nın Aydın’da seçim öncesinde başlayıp bu günlere ulaşan durumuna yakışmamıştır. Bu husus genel başkanlarımız ve genel merkez teşkilatlarımızın ülke sathında Millet İttifakı olarak oluşturduğu ruhu zedeleyici bir uygulama olmuştur. Tercihleri kendi ittifak ortağı adayı yönünde değil de, kendilerine her türlü çirkin ithamı yapan AKP’den yana yapan kişiler şüphesiz ki Millet İttifakı tabanında sorgulanacaktır. Yapılan bu yanlış aynı zamanda bu ittifaka oy veren seçmen tabanına da ihanettir. Millet İttifakı seçmeni bizlere oy verirken rakibimiz Cumhur İttifakı ile iş birliği yapalım diye değil, ülkeyi Cumhur İttifakı’nın tahakkümünden kurtaralım diye oy vermiştir. Bu kişiler grup kararına uymayıp, karşı tarafa oy vererek kendi partilerinden Belediye Başkanı Sayın Levent Tuncel’i de zor durumda bırakmışlardır.”

“HASSASİYET BEKLİYORUZ”

Söz konusu CHP’li üyelerin davranışını, ‘fitne hareketi’ olarak nitelendiren Başkan Çelikez, "Fitne hareketinin genel başkanlar düzeyinde yürütülen iş birliğine Aydın ilinde zarar vermemesini temenni ediyoruz. CHP ilçe, il ve genel merkez yöneticilerinden beklentimiz sorumluluktan uzak bu birkaç kişinin Millet İttifakı’na daha büyük zarar vermeden gerekli tedbirleri almalarıdır. Genel başkanımız aksini işaret etmediği müddetçe, Türk milletinin geleceğine umut olmayı sürdürmek adına bizler ittifak sorumluluğumuzu yerine getirmeyi devam edeceğiz. Millet İttifakı birkaç sorumsuz kişinin inisiyatifine terk edilmeyecek kadar kıymetlidir. Bu bağlamda ittifak ortağı yöneticilerinden de aynı hassasiyeti beklemek hakkımızdır" ifadelerini kullandı.