Didim’e bağlı Taşburun Balıkçı Barınağı mevkisi açıklarında Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş. ile Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Birliği tarafından 24 Aralık 2020 tarihinde kültür balıkçılığı tesisleri projesi ile ilgili olarak Çevre Şehircilik Bakanlığınca Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı düzenlenmek istenmiş, belediye yetkilileri, çevreciler ve mahalle sakinlerinin tepkisi nedeniyle toplantı gerçekleştirilememişti. O dönem ülke genelinde etkisi devam eden koronavirüse rağmen halk toplantısının yapılmaması gerektiği çevreciler tarafından dile getirilmesine rağmen başta mahalle sakinleri olmak üzere yüzlerce kişi toplantının yapılmaması için eylem düzenlemişti.

CEZA TEBLİĞ EDİLDİ

Pandemi kurallarının hiçe sayıldığı toplantı öncesinde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri almış, tepkiler nedeniyle jandarma ekipleri bazı vatandaşlara sert müdahalede bulunmuştu. Pandemi kuralları kapsamında sosyal mesafenin tanınmadığı toplantının üzerinden 3 ay geçtikten sonra toplantıya katılan M.G'ye, Didim İlçe Jandarma Komutanlığının tebligatıyla 3150 TL para cezası kesildiği tebliğ edildi. 10 Mart tarihinde kesilen cezanın içeriğinin koronavirüs tedbirlerine uymamaktan kaynaklı olduğu öğrenildi.

"İTİRAZ YOLUMUZ AÇIK"

Kesilen cezaya anlam veremediğini belirten M.G, “O gün toplantıya katıldık ama toplantı zaten adı üstünde halk toplantısı. Koronavirüs sebebiyle toplantının yapılmaması gerektiği anlatıldı ama dinleyen olmadı. Aksine müdahaleler oldu ve aradan geçen süreçte bana jandarma tarafından 3150 TL ceza kesildiği bildirildi. Şaka gibi bir olay tebligat elimize geçti ama itiraz yolumuz açık.” sözleriyle tepki gösterdi.