Koçarlı'ya bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan 48 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi Berrin Öztürk'ün hayatı, Çakırbeyli Mahallesi'nde 2016 yılında açılan köy pazarı ile değişti. Ev hanımıyken üretici kadın olan Öztürk, tuttuğu pazar tezgahında, evinde ürettiği makarna, yuvarlama, börek, baklava gibi hamur işi ürünlerini satmaya başladı. Elde ettiği gelirle eşine ve çocuklarının eğitimine destek olan Öztürk, işinde her geçen yıl kendisini biraz daha geliştirdi. Öztürk, ürün çeşitleri arasına normal makarnanın yanı sıra diyabet hastalarına özel marka ile ıspanaklı, havuçlu ve talebe göre diğer sebzelerden de makarnaları ekledi. Odun ateşinde pişirdiği organik ürünleri yoğun ilgi gören Öztürk'ün ürünlerinin lezzeti, ülke sınırlarını aştı. Son olarak Almanya ve Hollanda'dan sipariş alan Öztürk, aldığı kimi siparişleri yetiştirmek için ortak çalıştığı iki kadına daha ekmek kapısı oldu.

ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Üretici kadın Berrin Öztürk, kendi ayakları üzerinde durmasına vesile olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederek, "Ev hanımıydım, sağ olsun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun açtığı Çakırbeyli Köy Pazarı ile birlikte üreten, emekçi kadın oldum. Her zaman biz kadınların yanında yer alan başkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde gelir elde etmeye, aileme destek olmaya başladım. Başkanımızın iş hayatına dahil ettiği benim gibi daha nice kadınlar var" dedi.

“YURT DIŞINA BİLE ÜRÜN GÖNDERİYORUM”

Evinde hijyenik bir ortamda, kaliteli malzemelerle üretim yaptığını belirten Öztürk, "Yaptığım ürünlerimi pazarda satıyorum. Kendimi geliştirmeyi de ihmal etmiyorum. Şu anda bir pastanede yer alan her türlü ürünü, yapabilecek seviyeye geldim diyebilirim. Ürünlerimden alan vatandaşlarımız memnun kalıyor. Bir dahakine daha fazla sipariş veriyorlar. Ülkemizin çeşitli illerine, hatta yurt dışına bile ürün gönderiyorum. Talep eden düğün sahiplerine baklava ve yuvarlama da yapıyorum. Gelirim her ay değişiyor ama düzenli olarak kazanç elde ettiğim için mutluyum" şeklinde konuştu.

İKİ KADINA GELİR KAPISI OLDU

Yuvarlama ve makarna siparişlerini yetiştirmek için mahallesinden iki kadın ile ortak çalıştığını kaydeden Öztürk, gelecek siparişlerin yoğunluğuna göre daha fazla kadına ekmek kapısı olmak istediğini sözlerine ekledi.