Aydın SMMMO, Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenledi. Valilik önünde gerçekleştirilen törene SMMMO Başkanı Rıza Yörüyen ve yönetimi ile oda üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Başkan Yörüyen'in yaptığı konuşma ile son buldu. Yörüyen, muhasebe mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla Muhasebe Haftası'nın kutlandığını söyledi. Odasının kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunun altını çizen Yörüyen, Aydın il genelinde, 965 üye ve 124 stajyer ile iş dünyasına muhasebe hizmeti verdiklerini söyledi.

MESLEKTAŞLARINI KUTLADI

Mesleğinin sunduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme sahip olduğunun koronavirüs salgını boyunca daha iyi anlaşıldığını anlatan Yörüyen, salgının zor şartlarında işlerini hiç aksatmadan yerine getiren meslektaşlarını kutladığını ifade etti. Yörüyen, sistemin başarılı şekilde çalışmasında meslektaşlarının payının büyük olduğunu dile getirerek, "Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır" dedi.

"KDV İNDİRİMİ YAPILMALI"

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerini arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan mali müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunduğuna işaret eden Yörüyen, şunları kaydetti: "Mücbir sebep hali genişletilmelidir. Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisi’nde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir. Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır. Mali müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir. Mali müşavirlere ilişkin hesaplanacak gider katılım paylarına indirim hakkıverilmelidir. Yetkileri sınırlı sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir." Yörüyen, sorunlarının dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inandıklarını sözlerine ekledi.